Подать объявление

Як купувати житло під час кризи

Як купувати житло під час кризи
Domik.ua зібрав декілька порад, які допоможуть визначитись із купівлею квадратних метрів у кризовий період.

Сьогоднішня криза не зупинить плин життя. Люди одружуються, народжують дітей, будують плани на майбутнє. Одним із значущих та злободенних планувань є купівля житла. У цій статті - корисні поради пересічному громадянину, який вирішив зробити інвестицію, купуючи квартиру:

1. Якщо ви надумали купити квартиру, то обов’язково подбайте про угоду завдатку, де буде прописано умову його повернення в подвійному розмірі, у разі, якщо угода не відбудеться. Підписання угоди завдатку є підтвердженням серйозних намірів з обох сторін.

Також читайте: Як зекономити, купуючи житло

2. Якщо ви продавець, то не нехтуйте можливістю взяти аванс, але уникайте умов його подвійного повернення, особливо коли планується альтернативна угода, а результат під великим сумнівом. Навіть тимчасовий альтернативний варіант обирайте за умови, якщо він сам вільний від альтернативи.

3. Якщо альтернативна угода здійснюється без участі консультанта-брокера-ріелтора, то краще відмовитись від неї - особи, які не мають досвіду роботи ріелторів з нерухомості, навряд чи вкладуться у термін зі збирання пакету документів та усіх довідок по інстанціях. Таким чином угоду буде зірвано.

4. Давати аванс бажано на термін не більше 1-2 тижнів, інакше, враховуючи швидкі зміни економіки, є можливість не здійснення угоди взагалі.

5. Якщо є накопичення у валюті, то купувати житло треба за національну грошову одиницю, а валюту залишити на погашення кредиту, якщо такий є. Нерозумно поміняти валюту на гривню, а потім витрачати час на пошук прийнятного варіанту обміну.

6. Якщо ви покупець, тоді треба зафіксувати вартість нерухомості у гривні. Якщо продаєте – тоді у валюті за курсом на день угоди. Все це у разі, коли валюта йде на ріст, а от коли вона йде на спад, тоді у зворотному порядку.

7. Якщо вам не щастить, не ризикуйте і не розраховуйте на кредит. Купуйте квартиру, на яку у вас є гроші.

8. Під час кризи не плануйте і не розраховуйте надовго наперед. Купуйте підходящий варіант, але якщо маєте рахунок у банку, який стане гарантією матеріальної стабільності.

9. Розпитайте у знайомого бухгалтера перед здійсненням угоди про податки, або сходіть у податкову, де безкоштовно інспектор порахує податок на прибуток з фізичної особи та ін.

Domik.ua радить ніколи не зупинятись на півдорозі, але йти до своєї мети обдумано і цілеспрямовано. Якщо вже надумали купувати під час кризи житло, довіртесь професіоналам з нерухомості, які допоможуть вирішити найсуперечливіші питання, пов’язані з купівлею-продажем нерухомості.

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2015

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее