Подать объявление

Банкрутство «Хрещатика»: хто виплачуватиме зарплату бюджетникам

Банкрутство «Хрещатика»: хто виплачуватиме зарплату бюджетникам
Після визнання банку «Хрещатик» неплатоспроможним, громадянам потрібно буде оплачувати комунальні платежі за новими реквізитами, а бюджетники отримуватимуть зарплату за допомогою Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Про це в ефірі радіостанції Голос Столиці заявив директор департаменту фінансів КМДА Володимир Репік.

Раніше Domik.ua повідомляв про те, як дізнатися, що у "вашого" банку скоро будуть проблеми .

Мерія продовжить працювати з проектом «Картка киянина» незалежно від ситуації з банком «Хрещатик». Як стверджує столична влада, карта як і раніше працює як дисконт в торгових і аптечних мережах та ідентифікатор особистості, проте її платіжна функція заблокована. Крім того, за словами першого заступника голови КМДА Геннадія Пліса, банком будуть здійснені будь-які виплати, але через деякий час.

Банкрутство банку «Хрещатик» в ефірі радіостанції Голос Столиці прокоментував директор департаменту фінансів КМДА Володимир Репік.

П овідомляється, що обслуговуванням «картки киянина» тепер буде займатися «Ощадбанк». Чи може цим займатися будь-який інший банк?

― На сьогоднішньому етапі це тільки «Ощадбанк». Я б відзначив, що «Ощадбанк» здійснював цю роботу паралельно з банком «Хрещатик», їм було емітовано близько 47 тис. «карток киянина». Щоб картка працювала як повноцінний засіб, власникам потрібно через управління соціального захисту звернутися в «Ощадбанк». Там зорієнтують, в яких підрозділах «Ощадбанку» буде перевипущено картку. Є домовленість з «Ощадбанком», що вони це зроблять за спрощеною процедурою. І функціонал карти буде відновлений повністю. Ці домовленості «Ощадбанк» готовий реалізувати протягом місяця.

Ч и потрібно киянам оплачувати «комуналку» за квитанціями з реквізитами банку «Хрещатик»?

― Реквізити за березень комунальне підприємство «Діод» буде друкувати, вказуючи нові дані для здійснення платежів за житлово-комунальні послуги. Якщо у киян залишилися неоплачені платіжні квитанції, наприклад, за січень або лютий, то я б порекомендував притримати ці квитанції, а при отриманні квитанцій за березень здійснити платежі за новими реквізитами.

Читайте також: Як банкам будуть допомагати відновлювати доходи

Чи не доведеться людям платити двічі, якщо вони вже заплатили борг за реквізитами «Хрещатика»?

― Ні, два рази платежу не буде. Думаю, що якщо транзакція була виконана на рахунок банку «Хрещатик», то врегулювання буде здійснюватися в рамках тимчасової адміністрації, яка працює в банку «Хрещатик».

Я кі комунальні підприємства обслуговував банк «Хрещатик»?

― У нас немає остаточної статистики про те, які саме комунальні підприємства, і які у них залишки по банку «Хрещатик». Ми домовилися з тимчасовою адміністрацією про те, що вони дадуть нам зріз по комунальним підприємствам десь через тиждень, коли вони розберуться з ситуацією і точно з'ясують всі обставини втрати платоспроможності. Але те, що підприємств було досить багато, це факт, їх було більше 30.

Щ о буде з зарплатою бюджетників?

― Вона буде виплачуватися в звичайному режимі відповідно до рішень тимчасової адміністрації через Фонд гарантування вкладів фізосіб. Іншого інструментарію, крім дій Фонду гарантування вкладів через тимчасову адміністрацію в рамках закону «Про банки і банківську діяльність» не передбачається. Буквально через тиждень починаються авансові виплати працівникам бюджетної сфери, і я впевнений, всі отримуватимуть їх на рахунки в інших банках, відкриті відповідно до колективних договорів. Підписується угода з банком, і банк, який береться обслуговувати зарплатний проект, емітує картки для видачі зарплати.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Подробнее