Подать объявление

Будівництво на території Олександрівської лікарні визнали законним

Будівництво на території Олександрівської лікарні визнали законним
Господарський суд міста Києва в середу розглянув справу Олександрівської (Жовтневої) лікарні проти Київської міськради. Позивачі вимагали визнати неправомірність видачі дозволу на оренду ділянки і будівництво на ній житлового будинку.
Як повідомляє громадянська ініціатива "Збережи старий Київ", Київрада повністю визнала позов. На думку активістів, у цьому випадку суддя повинен був тільки зафіксувати згоду обох сторін щодо незаконності будівництва на території Олександрівської  лікарні.
 
Третіми сторонами в справі виступили Інститут фізіології ім. Богомольця, який підтримав позов, і ТОВ "Житлобуд", що відмовився визнавати позов лікарні.
 
Всупереч згоді двох сторін, суддя ухвалила рішення про визнання видачі дозволу на оренду і будівництво законними. Ухвалу винесла суддя Господарського суду Ольга Ярмак.
 
Представники Олександрівської  лікарні, Інституту фізіології, місцеві жителі, активісти громадянської ініціативи "Збережи старий Київ" висловлюють глибоке обурення таким рішенням. Адвокат Олександрівської  лікарні Марина Соловйова стверджує, що дії судді складно пояснити і обґрунтувати з погляду чинного законодавства.
 
Активісти закликали прокуратуру втрутитися і перевірити рішення судді на наявність ознак корупції: "Ми переконані: якби суддя керувалася законодавством і правовими принципами, винесена ухвала була б протилежною. Проте виявляється, що завдання суду не в тому, щоб встановлювати справедливість, а в захисті права однієї з третіх сторін, яка за дивним збігом обставин володіє найбільшими фінансовими ресурсами".
 
На їхню думку, протягом трьох днів суддя повинна надати сторонам рішення. Впродовж десяти днів Олександрівська  лікарня планує подати на апеляцію до суду вищої інстанції. "Захисники лікарні не зупиняться, доки не буде ухвалено справедливе і законне рішення. Сподіваємося, на шляху відновлення справедливості Жовтневій лікарні більше не зустрінуться такі судді, як О.Ярмак", - відзначають активісти і додають, що вимагають офіційного коментаря від судді і реакції прокуратури.
 
Нагадаємо, раніше через сильні дощі в Києві на території Олександрівської (Жовтневої) лікарні стався зсув ґрунту. Це відбулося в тому місці, де будівельна компанія "Житлобуд" готувала майданчик під будівництво будинку: там були зрізані дерева і знятий шар ґрунту. За словами лікаря Олександрівської лікарні Андрія Скорохода, обвал зруйнував опорну стіну, яку свого часу встановили забудовники, і зливові потоки розмили стіну 4-го відділення лікарні.
 
Раніше приміщення корпусу Олександрівської  лікарні через аварійну ситуацію було звільнене. Офтальмологічне відділення і поліклініка були змушені звільнити приміщення через тріщину, яка з`явилася на другому поверсі будови.
 
У свою чергу, перший віце-прем`єр-міністр України Олександр Турчинов повідомляв, що 28 березня будівельна компанія "Житлобуд" надіслала лист Київському міському голові Леоніду Черновецькому з відмовою вести подальше будівництво на території Олександрівської  (Жовтневої) лікарні. Він також відзначив, що в Кабінет Міністрів надходили звернення громадян, стурбованих будівництвом по вулиці Шовковичній, 39/1-А в Києві.
 
За даними заявників, на цьому місці багато років тому були поховані останки людей, котрі померли від сибірської виразки.
Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Купите бассейн в землю и превратите свой двор в оазис наслаждения!

Купите бассейн в землю и превратите свой двор в оазис наслаждения!

Антон Мирончук: Как «MOLODIST» вошла в ТОП застройщиков Киевщины и какое жилье ищут украинцы

Антон Мирончук: Как «MOLODIST» вошла в ТОП застройщиков Киевщины и какое жилье ищут украинцы

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

1
Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Подробнее