Подать объявление

Чи впливає продаж квартири на отримання субсидії

Чи впливає продаж квартири на отримання субсидії
Висока вартість централізованого опалення змушує споживачів звертатися до органів соціального захисту для оформлення субсидії на оплату ЖКП.

Проте українці побоюються, що відмовити в нарахуванні компенсації можуть через низку причин — дорогокоштуюча купівля протягом останнього року, продаж, придбання чи отримання у спадок майна. В Міністерстві соціальної політики України повідомили, які фактори не впливають на нарахування субсидії на оплату комунальних послуг.

Як стало відомо Domik.ua , продаж квартири чи будинку не входить у перелік критеріїв, які позбавляють права на отримання субсидії. У відомстві зазначили, що дохід від продажу квартири має бути задекларований у наступному році. Він буде враховуватися під час розрахунку розміру субсидії на наступний період 2017-2018рр.

«Якщо родина здійснила купівлю у розмірі, що перевищує 50 тис. грн на момент отримання субсидії, то нарахування безповоротної державної допомоги у сплаті житлово-комунальних послуг не припинять. Факт такої купівлі впливає на право на призначення субсидії на наступний термін », - повідомили в прес-службі міністерства.

Читайте також: Широкомасштабне субсидування: який розмір субсидії буде нараховуватися в опалювальний сезон

Не впливає на оформлення субсидії і вартість майна, отриманого у спадок або у подарунок. Цей дохід не включається до сукупного доходу сім’ї та не береться до уваги під час розрахунку розміру субсидії.

Наявність у власності двох житлових приміщень, двох автомобілів не може стати приводом для відмови в нарахуванні компенсації на сплату ЖКП. Береться до уваги офіційний дохід, який споживач отримує від цього майна (приміром, здача нерухомості в оренду).

Якщо сім’я придбала квартиру у кредит, то при визначенні її права на субсидію враховується сума першого внеску. Якщо ця сума перевищує 50 тис. гривень, субсидія може бути призначена за рішенням комісії на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов проживання .

Якщо людина оплатила операцію і сума перевищує 50 тис. грн, це теж не позбавляє її права на субсидію.

Дізнатись більше про оформлення та встановлення субсидій, а також висловити свою думку щодо цього питання можна на форумі порталу Domik.ua в розділі «Субсидії і льготи: оформлення, права, умови отримання» .

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

3 комментария
Алина• 
А как на меня так похоже на ловушку с сыром по субсидии))) не верю , что потом это куда-то нам не припишут - типа брали у государсва льготы - пусть дети выплачивают если захотят квартиру продавать.
0+0
Виталий• 
Круто. Могу иметь кучу тачек, кучу недвиги, получать доход от аренды налом и еще и субсидию оформить.. Ну просто рай!
0+0
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Подробнее