Подать объявление

Чому у Львові зростає кількість незаконних будівництв

Чому у Львові зростає кількість незаконних будівництв
У Львові збудували багатоповерховий будинок. Це житловий будинок з чудовим краєвидом та зручним розташуванням — у самісінькому історичному центрі — на вулиці Лукаша, 1. Проте збудований він незаконно.

Справа у тім, що забудовник отримав дозвіл тільки на будівництво особняка, та аж ніяк не багатоповерхового будинку, - кажуть у міській раді Львова.

Споруда уже має 17 поверхів, та будівельні роботи не припиняються. Місцеві мешканці скаржаться та подають позови до суду — адже нова багатоповерхівка затуляє їм сонце.

За словами голови управління ОСББ на вулиці Остроградських Анни Біликівської, забудовник не має дозволу на будівництво багатоповерхівки. Так, він намагався отримати дозвільні документи від Міністерства культури, та коли з'ясувалося, що це йому не вдасться, він вирішив здійснити свій задум самовільно.

Будинки з такою поверховістю заборонено зводити в історичній частині міста. Проте жоден з трьох судів, у яких судяться місцеві мешканці, не вжив заходів, аби хоча б на час розгляду справ будівництво припинили. Сусіди підозрюють, що без корупційних схем не обійшлося.

Як стало відомо Domik.ua, справа із незаконним будівництвом на вулиці Лукаша, 1 у Львові тягнеться уже три роки.

В окружний адміністративний апеляційний суд власниця землі, де проводиться будівництво, не прийшла. За документами — це пенсіонерка Віра Вольф, чий представник переконує, що купив земельну ділянку саме з правом будівництва багатоповерхівки.

Читайте також: Чому у Львові не покарають незаконних забудовників

Нещодавно у Львівському окружному адміністративному апеляційному суді закрили справу про незаконне будівництво на вулиці Лукаша, 1 у зв'язку з тим, що вона не у їхній юрисдикції.

Цікаво, що багатоповерхівка на вулиці Лукаша — не єдине незаконне будівництво у Львові.

Аби не боротися із недобросовісними забудовниками одинаком, львів'яни вирішили створити ініціативну групу та висунути певні вимоги до місцевої влади.

Громадська активістка, голова ініціативної групи проти незаконної забудови Львова Олеся Дацко заявила, що за останні роки місто зруйнували більше, ніж за часів Другої світової війни через змову власників великого бізнесу.

Львів останнім часом почати активно забудовувати через те, що він став одним із найпривабливіших для інвестицій міст України.

«Земельні колапси» трапляються через те, що право власності на земельні ділянки у Львові не закріплено на 90% землі. Інколи у кадастровій карті України значиться, що одна ділянка має кількох власників. Також не було проведено розмежувань ділянок державної та комунальної форми власності — єдину в Україні інвентаризацію землі проводили у 1998 році. А у Державному архіві Львова описано тільки 40% фондів, до того ж без картографічних даних про право власності на землю.

Обговорити поточне будівництво багатоповерхівки можна на форумі Domik.ua .

Ініціативна група львів'ян домоглася, що при обласній прокуратурі створили робочу групу з розслідування скандальних забудов міста.

Проте влада досі заплющує очі на незаконні будівництва. За словами активістів, ані заступник міського голови з питань містобудування Володимир Шевчук, ані мер міста, ані прокуратура нічого не роблять, аби зупинити зведення таких об'єктів.

За словами співавтора законопроекту про внесення змін до ЗУ «Про охорону культурної спадщини» щодо збереження пам'яток культурної спадщини внесених до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Ігоря Васюника, головними причинами забудови в історичних місцях Львова є відсутність законодавчого регулювання забудови та чиновники, що погоджують забудови у таиких районах міста. Всі скандальні забудови були проведені зі згоди Міністерства культури. У зв'язку з цим Україну можуть виключити зі Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Подробнее