Подать объявление

Енергоефективні технології будівництва будинків

Енергоефективні технології будівництва будинків
У світі та в Україні зокрема активно розвиваються енергоефективні технології.

Саме такі технології використовуює компанія ПСК Мастеровой для будівництва будинкiв.

Про каркасні і каркасно-панельнi технології на основі дерев'яного каркасу, що їх використовуює компанія ПСК Мастеровой у зведенні будинкiв - на сторінках Domik.ua.

В Україні працює не багато компаній, котрі будують енергоефективне житло за канадською технологією. Одна з таких — Виробничо-Будівельна Компанія з Дніпра, «ПСК Мастеровой », яка має свого представника і у Києві.

Про історію створення та розвитку компанії і про каркасно-панельні технології зведення будинків розповідає Сергій Волнянський, директор ПСК Мастеровой.

Компанія заснована у 2004 році. Головним напрямком її діяльності є капітальне будівництво будинків, дач, туристичних баз, гаражів, офісів, мансардних поверхів за каркасною та каркасно-панельною технологією (дерев'яний каркас) по всій території України.

У 2007 році компанія відкрила власне виробництво каркасних і каркасно-панельних будинків, має повний комплект деревообробного обладнання, спеціальне обладнання для виготовлення СІП-панелей та дерев'яних двотаврових балок.

З 2009 року компанія освоїла випуск домокомплектов для самостійного збирання каркасних будинків — «Збери Будинок Сам».

З 2011 року спеціалісти компанії освоїли монтаж пальового фундаменту для приватних будинків, котеджів, туристичних баз. Металеві оцинковані палі дозволяють будувати будівлі на слабких грунтах у важкодоступних місцях.

Географія об'єктів компанії охоплює багато областей України: Київська, Чернігівська, Полтавська, Харківська, Дніпропетровська, Запорізька, Донецька, Луганська.

Іноді ПСК «Мастеровой» проводить акції для залучення потенційних клієнтів. Наприклад, у квітні 2017 року проводилася така акція — «Замовте будинок і отримаєте двері в подарунок ».

Енергоефективні технології будівництва будинків від ПСК Мастеровой

Компанія використовує різні технології будівницвта будинків, зокрема каркасні і каркасно-панельнi технології на основі дерев'яного каркасу.

Дерев'яний каркас будинку

Основою для каркасу є брус або товсті міцні дошки. Переваги цього виду каркасу — у доступності матеріалу, низькій теплопровідності, легкості обробки та високій міцності при невеликій вазі.

Недоліками є усіма відоме швидке біологічне розкладання, характерне для всіх видів деревини та горючість. Та це не настільки значущий фактор, бо з ним можна боротися за допомогою обробки спеціальними засобами і антисептиками.

Найчастіше матеріалом для дерев'яного каркасу є сосна, рідше — ялина і модрина. Вологість обраного деревного матеріалу не повинна перевищувати 10-12%, інакше є ризик, що конструкцію може повести.

Каркасна технологія будівництва

Каркасна технологія є найпоширенішою, тому що вона найпростіша у будівництві. На фундаменті стовпчастого або стрічкового типу зводиться каркас, що повторює точні контури майбутнього будинку. Каркас має проміжні і кутові стійки, нижні і верхні обв'язки, ригелі і підкоси, між якими будуть отвори для вікон. Зовні каркас обшивається OSB-плитами.

Не горючий волокнистий утеплювач заповнює простір між елементами каркасу. Товщина утеплювача розраховується конкретно для кожного регіону та залежить від клiмату і тепловіддачі оточуючих конструкцій.

У внутрішній частині будинку повітря пароізолюється, що заважає потраплянню вологи в будинок. Стає ясно, що стіни каркасного будинку ніяк не дихають, однак це не завдає жодної шкоди, бо роль «дихання» стін дещо перебільшена.

Найголовніше — це правильна вентиляція будинку, саме вона вирішить всі проблеми. Вентиляція за допомогою приточно-витяжної системи буде актуальною для великих котеджів. Для будинків малих розмірів досить провітрювання за допомогою вікон.

Каркасно-панельна технологія

Головною перевагою і відмінною рисою цієї технології є те, що кроквяна конструкція і стіни виготовляються на заводі з СИП-панелей, і доставляються на об'єкт у вигляді домокомплекту.

Ця технологія дає можливість будувати будинки в найкоротші терміни, при цьому роботи можуть проводитися у будь-який час року, а об'єкти будівництва здаються «під ключ» або під обробку.

Будинки зведені за принципом панельно-каркасної технології характеризуються високою якістю. Для зовнішньої обробки найчастіше використовується імітація дерева або цегляна кладка.

Відтак, каркасна і каркасно-панельна технологія мають багато спільного:

  • Високі темпи будівництва. Бригада з чотирьох осіб може звести будинок площею 150-200 кв.м. за один місяць.
  • Будинки за цією технологією можна будувати у будь-який час року в важкодоступних місцях без використання важкої будівельної техніки.
  • Будинки мають відмінні теплоізоляційні і звукоізоляційні характеристики.
  • Будинки екологічні та енергоефективні.
  • При будівництві використовуються відносно легкі конструкції, що дозволяє використовувати недорогий мелкозаглубленний стрічковий або пальовий фундамент.
  • Будинки, збудовані за цією технологією, стійкі до сезонних переміщень фундаменту.
  • Простота зовнішньої і внутрішньої обробки обумовлена ідеально рівними внутрішніми і зовнішніми поверхнями будівлі.

Компанія «Мастеровой» надає гарантію на конструктив будинку — 25 років. На всі будівельні роботи гарантія 1 рік.

Всі дерев'яні деталі попередньо обробляються вогне- та біозахисними засобами.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Подробнее