Подать объявление

Законопроект про спрощення реєстрації нерухомості треба доопрацювати

Законопроект про спрощення реєстрації нерухомості треба доопрацювати
9 квітня відбувся круглий стіл за участі представників центральних на столичних органів влади, представників банків, провідних забудовників столиці та громадських організацій, в ході якого обговорювався в тому числі й законопроект Мін'юсту щодо спрощення реєстрації нерухомості.

Ініціювали дану зустріч члени Робочої групи «Громадський моніторинг реформ» при КБУ (Конфедерація будівельників України).

Також читайте: Як будуть реформувати Укрдержреєстр

Результатом обговорень став висновок про те, що у законопроекті одні пункти суперечать іншим, а необхідні норми не були враховані. Автор Концепції реформи реєстраційної системи України Джаба Ебаноідзе прокоментував: «Таке враження, що у законопроекті переплутали різні концепції. З одного боку там закладена концепція децентралізації, з іншого – хочуть ввести приватних реєстраторів у вигляді банків, але це все неповноцінно. Якщо ми говоримо про децентралізацію чи приватних реєстраторів, то це потрібно кваліфіковано зробити».

Працівник Департаменту реєстрації речових прав на нерухоме майно Укрдержреєстру О. Маломуж погодилась, що законопроект необхідно доопрацювати. Співробітники Міністерства юстиції України попросили надіслати пропозиції та зауваження у письмовому вигляді на розгляд.

Координатор Робочої групи та Член Ради директорів КБУ В. Грусевич, закликав прислуховуватись до коментарів громадськості (забудовники, юристи громадських об'єднань, приватні нотаріуси), які готові надати консультації для створення повноцінного механізму, який буде ефективно функціювати.

Робоча група з питань вдосконалення діючого законодавства України в сфері державної реєстрації прав на нерухоме майно, була створена 19 червня 2014 року, після підписання Меморандуму про співпрацю у сфері надання послуг з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно. Координатором робочої групи «Громадський моніторинг реформ» є Віталій Грусевич, член ради директорів КБУ.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Подробнее