Подать объявление

Кияни просять заборонити відкривати магазини у житлових будинках без згоди всіх власників квартир

Кияни просять заборонити відкривати магазини у житлових будинках без згоди всіх власників квартир
На сайті електронних петицій до Київської міської ради 2 січня 2018 року було опубліковано звернення про заборону розміщення торговельних закладів на перших поверхах житлових будинків без згоди всіх власників квартир.

Domik.ua публікує текст звернення Олесі Миронюк до київської міської влади, де вона закликає столичну владу скоригувати правила розміщення торгових площ на перших поверхах житлових будинків.

«Комусь таке розташування видається зручним, бо не треба далеко ходити аби купити хлібину, можна відправити дитину за морозивом, або купити пляшку пива чи цигарки і тут таки їх і скуштувати. Крім того, це підтримка малого бізнесу.

Але таке сусідство часто робить нестерпним життя мешканців квартир, які розташовані над магазином.

Найперше — це вандальське руйнування фасадів (нерідко новобудов) з облаштуванням убогих східців без урахування думки мешканців під'їздів.

Поряд з тим, є ще низка аргументів проти, а саме:

Уявіть, що одного дня у вашій квартирі з`являється шум. Постійний, безперервний механічний шум, який ані на хвилину не зникає. Чи чули ви, як гуде промисловий кондиціонер? Чи звертали увагу на шум у магазині від працюючого охолоджуючого обладнання? А якщо таких холодильників два, три, десять? Від такого шуму починає нестерпно боліти голова і хочеться відійти якнайдалі.

А що робити, якщо вам немає куди від нього подітись, адже після робочого дня ви повертаєтесь у квартиру, яка гуде? Ви втомлені і вам хочеться відпочити, але у нічній тиші ці звуки стають ще більш дратуючими!

Читайте також: Як мають розташовуватися та облаштовуватися житлові будинки, - Держпродспоживслужба

Коли з`являється такий непроханий сусід, перше, що можуть зробити мешканці, звернутися за замірюванням шуму. Але їх очікує неприємний сюрприз — допустимий рівень шуму у житловому приміщенні настільки високий, що нестерпний, безперервний шум, який заважає спати, скоріш за все визнають нормою і максимум, що зможуть зробити, це поспівчувати.

Будь-який судовий процес буде тягнутися роками, і весь цей час мешканці змушені будуть мешкати у нестерпних умовах.

Читайте також: Кияни просять владу збудувати шумозахисний паркан біля окружної дороги: подробиці

Так мешканці квартир, біля яких відкрився магазин, залишаються наодинці з проблемою на межі нервового зриву і без можливості вирішити її законним шляхом.

Крім того, вони можуть отримувати погрози з боку власника малого бізнесу, нерозуміння сусідів, які живуть вище і не бажають поступатись власним комфортом, навіть якщо мова йде про здоров`я, а, може, і життя їхніх сусідів.

Прошу підтримати петицію, навіть якщо вам пощастило жити на верхніх поверхах і ви ніколи не стикались із незручностями від магазинів, які розташовані у вашому будинку або поруч.

Просто знайте, що такий бізнес часто робиться за рахунок здоров`я мешканців квартир нижніх поверхів, які не мають можливості законного вирішення цієї проблеми.

Потрібно однозначно заборонити ці заклади в квартирах остаточно, адже сьогодні процедура виписана таким чином, що бізнесмени платять місцевим органам, а останні видають липові рішення, які відразу стають конфіденційними й нікому не показуються!», - йдеться у зверненні Олесі Миронюк.

До завершення голосування за петицію залишилося 82 дні. Якщо протягом цього терміну петиція набере 10000 підписів, київська влада її розгляне та розпочне вирішення питань, порушених у зверненні.

Станом на 10 січня 2018 року електронна петиція зібрала 25 підписів.

Проголосувати за електронну петицію можна за посиланням: https://petition.kievcity.gov.ua/petition/?pid=7187

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

3 комментария
Nick• 
Тут есть несколько моментов 1 если в доме изначально предусмотрены (или в процессе ремонта) нежилые помещения - они там могут находиться 2 если нежилое помещение уже переделано из обычной квартиры - оно тоже там может находится (сомневаюсь что жильцы захотят компенсировать убытки владельцам бизнеса) А вот запрет на открытие новых магазинов и др заведений вполне имеет место быть.
0+0
Ольга• 
торгівельні зклади на перших поверхах і торгівельні заклади в квартирах - це трохи різні речі. Є житлові будинки (зокрема новобудови), де перший поверх вже відведено під комерційне використання. Тому там не можна/не варто забороняти. І це нормальна практика в усьому світі, якщо зроблено з дотриманням санітарних норм. В той же час, десь в квартирах на першому поверсі відкривають не лише магазини, а й кав'ярні і генделики (як на фото) і такі заклади можуть заважати шумом і антисанітарією жильцям. Треба чіткіше формулювати вимоги.
0+7
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее