Подать объявление

Київська міськрада наклала мораторій на підвищені комунальні тарифи

Київська міськрада наклала мораторій на підвищені комунальні тарифи
Київська міська рада наклала мораторій на комунальні тарифи, котрі були підвищені 1 липня поточного року.

На пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали встановлення мораторію на введення з 1 липня 2016 року в дію підвищених цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги в Києві.

Відповідне рішення передбачає встановлення заборони до 1 жовтня 2016 року на введення в дію підвищених цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги. Також забороняється нарахування по розрахунках з 1 липня та стягнення з населення столиці пені за несвоєчасне внесення плати за ЖКП.

“Ми приймаємо це рішення, аби не допустити стрімке падіння рівня життя населення України. Збільшення розміру цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, електрику та газ без одночасного вирішення питань забезпечення повної зайнятості населення та перегляду рівня мінімальної заробітної плати й інших соцстандартів, призведе до непомірного фінансового перенавантаження на кожного киянина. Також сприятиме утворенню значної заборгованості перед організаціями, що надають ЖКП”,— зазначив депутат Київради Олександр Омельченко, який є суб'єктом подання даного рішення.

Читайте також: Вступили в силу нові тарифи на гарячу воду і тепло

Він також зазначив, що наразі в судових органах перебувають позови про скасування постанови НКРЕКП від 9 червня 2016 року, згідно з якою були встановлені нові тарифи на житлово-комунальні послуги. Відповідне рішення підтримали 75 депутатів.

У свою чергу мер Києва Віталій Кличко заявив, що за викоаннням мораторію на тарифи буде стежити Робоча група.

«Це була ініціатива депутатів. І всі ми знаємо, що питання підвищення тарифів сьогодні найболючіше для населення. На попередньому засіданні, минулого тижня, Київрада також ухвалила звернення до парламенту і уряду скасувати постанову кабміну 758 про підвищення цін на газ для населення без індексації зарплат і пенсій. І ми на цьому наполягаємо», – наголосив мер.

Віталій Кличко зазначив, що у рішенні Київради йдеться про те, що мораторій діятиме до 1 жовтня.

«Ми сподіваємося, що до цього часу і парламент, і уряд знайдуть спосіб зробити так, щоб тарифи були справедливими. Такими, які люди зможуть сплачувати, – підкреслив мер столиці. – Бо сьогодні дуже багато людей не в змозі платити за шаленими рахунками, що призведе до зростання боргів населення та поставить під загрозу ефективну роботу житлово-комунального господарства», – наголосив мер.

Мер столиці також зазначив, що механізм виконання мораторію опрацює робоча група Київської міської ради. «Алгоритм виконання мораторію ми будемо ще опрацьовувати. Буде створена робоча група щодо розробки механізмів захисту мешканців столиці від зростання тарифів», – зазначив Віталій Кличко.

Обговорити тарифи на гарячу воду та опалення, що підвищилися з 1 липня, можна на форумі Domik.ua .

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Подробнее