Подать объявление

Коли будуть призначати управителів у багатоповерхових будинках

Коли будуть призначати управителів у багатоповерхових будинках
В Україні проводиться реформа сфери житлово-комунального господарства, в рамках якої функції ЖЕКів будуть передані ОСББ та управляючим компаніям.

Згідно з законом “Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку”, власники квартир та нежитлових приміщень у багатоповерхівці до 1 липня 2016 року мають самостійно обрати форму управління будинком. Якщо мешканці не визначаться, то управителя призначить міська влада .

Читайте також: Створення ОСББ: міфи та факти

Як стало відомо Domik.ua, депутати Київради хочуть відтермінувати примусове призначення управителя в багатоповерхових будинках.

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу у вівторок, 16 травня, депутати підтримали проект рішення “Про звернення Київської міської ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо відтермінування введення в дію Закону України “Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку”.

Минулого року набрав чинності Закон України “Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку”, де чітко визначено, якщо після 1 липня 2016 року в багатоповерхівках, де не створено ОСББ і не визначено форму управління будинком, управитель призначатиметься примусово на конкурсних засадах виконавчим органом місцевої ради.

Але, як зазначають депутати постійної комісії Київради з питань ЖКГ та ПЕК, ця норма доволі суперечлива.

“На сьогодні відсутній затверджений порядок відбору управителя будинку, у якому були б прописані чіткі критерії та вимоги до людини, яка має право претендувати на посаду управителя будинку. Також невідомо що саме має входити у вартість послуг утримання будинку та, власне, на якій підставі формується ціна послуг. На плечі мешканців держава фактично переклала відповідальність за утримання, експлуатацію, реконструкцію, реставрацію, поточний і капітальний ремонт та технічне переоснащення будинків”, — зазначає голова профільної комісії Володимир Бондаренко.

Читайте також: Як відремонтувати будинок, у якому створено ОСББ, за кошти столичного бюджету

Враховуючи ці факти, а також неготовність жителів багатоквартирних будинків до утворення ОСББ або обрання управителя, депутати пропонують відтермінувати введення в дію Закону України “Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку”. На який саме термін — вирішуватимуть в сесійній залі Київради на найближчому пленарному засіданні.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее