Подать объявление

Кожен третій українець не в змозі оплатити кредит

Кожен третій українець не в змозі оплатити кредит
Улітку 2009 року майже кожен третій українець виявився не в змозі обслужити свої кредити.
Відповідно до результатів дослідження, проведеного аналітиками банку UniCredit, у найближчий рік очікується пік неплатежів за споживчими кредитами в Україні.
 
За даними UniCredit, така само ситуація складеться в Казахстані й Росії. У наступному році стануть рідше повертати банківські кредити й жителі східноєвропейських країн.
 
Улітку 2009 року майже кожен третій українець виявився не в змозі обслужити свої кредити. У Казахстані неплатоспроможних громадян на кінець серпня було майже стільки ж - 28%.
 
Пік неповернень по кредитах очікує Росію й Україну в 2010 році, а Казахстан - в 2011, при цьому там уже в наступному році майже 37% жителів не зможуть повернути гроші банкам. У зв'язку із цим експерти UniCredit говорять про необхідність проведення структурних змін у банківських системах Росії, України й Казахстану.
 
Крім вищезгаданих країн, проблеми з обслуговуванням кредитів виникнуть також у громадян Литви й Латвії. Прогноз щодо інших країн Східноєвропейського регіону виглядає хоч і не настільки лякливим, але також не вселяє оптимізму.
 
Як стверджують аналітики UniCredit, неплатежі за кредитами призведуть до значного росту витрат банків. У результаті фінансові інститути України й Казахстану в наступному році так і не зможуть упоратися зі збитками.
 
Втім, ложку меду в цю бочку дьогтю аналітики UniCredit все-таки поклали. За їхньою оцінкою, половину країн Східної Європи очікує в наступному році невеликий 2-3% ріст ВВП. Зокрема, у Росії ВВП в 2010 році збільшиться на 1,3% після падіння на 7,4% у нинішньому році. У групі аутсайдерів, чий ВВП продовжить падати, країни Південно-Східної Європи (крім Румунії), Балтії, а також Угорщина.
Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Подробнее
+34624407828xxxx