Подать объявление

МВФ пояснив основні недоліки податкової реформи в Україні

МВФ пояснив основні недоліки податкової реформи в Україні
Міжнародний валютний фонд підтримує зниження ставок єдиного соціального внеску і впровадження більш суворого режиму для малих самозайнятих підприємців.

Про це повідомляється в технічній доповіді експертів організації.

Раніше Domik.ua писав, коли Україна отримає 3-й транш .

У той же час експерти Фонду вважають, що саме по собі зниження ставок навряд чи дозволить істотно зменшити рівень тіньової економіки.

За їхніми словами, міжнародний досвід засвідчив, що для цього потрібен комплексний підхід, який спирається на зміни в регуляторному середовищі, доступ до фінпослуг і забезпечення якісних соцвиплат.

Відтак експерти радять компенсувати втрачені в результаті зниження ставки ЄСВ кошти добре продуманими джерелами нових надходжень до бюджету.

На думку експертів Фонду, таким компенсаторами можуть виступити: більш помірне, ніж розпочате, зниження середньої ставки ЄСВ, наприклад - до 28%; підвищення граничного розміру цього податку з фонду оплати праці до 25 мінімальних зарплат (МЗП, 30 тис. грн); непрямі податки.

Читайте також: Про що мовчать НБУ, Мінфін та МВФ

МВФ також рекомендує Україні в короткостроковій перспективі вивести юр осіб з-під спрощену оподаткування.

Крім цього, в доповіді зазначено, що діюча загальна система оподаткування, незважаючи на недавні реформи, залишилася складною і її складність пов'язана, головним чином, з заплутаною і часом двозначною мовою її текстів, що тягне за собою довільне тлумачення законодавства.

"Це створює плідний грунт для антагонізму між платниками податків і ДФС, а нестача дієвих механізмів врегулювання суперечок (адміністративних або судових) тільки загострює його", - вважають в МВФ.

Експерти вважають, що, окрім значних змін в податковій політиці, кодекс потребує значного спрощення і вдосконалення технічних аспектів.

Нагадаємо, 24 грудня 2015 року Верховна Рада України проголосувала за зміни в Податковий кодекс. В першому читанні і в цілому проект закону Про забезпечення збалансованості бюджетних надходжень до 2016 року набрав необхідну кількість голосів лише з третьої спроби.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее