Подать объявление

МВФ радить не відпускати гривню

МВФ радить не відпускати гривню
МВФ радить країнам, що розвиваються, в яких висока інфляція, і надалі вести жорстку монетарну політику. Для НБУ це означає рекомендацію не відпускати гривню остаточно.

Міжнародний валютний фонд закликав країни з розвиненою економікою уникати швидкого завершення монетарного стимулювання, оскільки, як відзначають аналітики компанії TeleTrade, відтік капіталу і різке знецінення валюти в країнах з економікою, що розвивається становлять небезпеку для відновлення. У документі, підготовленому до зустрічі G-20 в Сіднеї, Міжнародний валютний фонд заявив, що темпи відновлення все ще слабкі, як і раніше зберігаються певні економічні ризики.

Однак прогноз залишається в цілому відповідно до січневих очікувань, при цьому припускаючи, що вплив недавньої фінансової волатильності буде недовгим. МВФ у січні заявив, що очікує 3,7-відсоткове зростання світового ВВП цього року і 3,9-відсоткове зростання в 2015 році.

У своїй доповіді кредитор також зазначив, що відновлення було розчаровуючим, а зростання серед країн G-20 все ще нижче довгострокового тренда. При цьому МВФ підкреслив, що необхідні спільні дії для підтримки зростання і зниження глобальних ризиків.

Крім цього, МВФ закликав Федеральний резерв звернути увагу на його зв’язки з поступовим коригуванням своїх покупок активів. Що стосується зони євро, то збільшення монетарного стимулювання має бути спрямоване на досягнення інфляційної мети, стабілізації балансових ризиків.

Для того, щоб витримати «турбулентність», кредитор порадив ринковим економікам, що формуються (нагадаємо, до них належить економіка України – ред.) проводити жорсткість монетарної політики надалі, де інфляція є відносно високою. При цьому необхідно продовжувати підтримувати гнучкість обмінного курсу в цілях сприяння зовнішньому коригуванню, де валюти переоцінені.

Зміцнення і політика скооперовування допомагатиме демонструвати більш сильне, збалансоване і стійке зростання в середньостроковій перспективі при одночасному зниженні ризиків відновлення глобальних потрясінь.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

6 комментариев
Слава• 
МФВ - как женщина. Выслушал - сделай наоборот.
0+0
АЛЕКСАНДР• 
а три месяца назад мвф рекомендовал украинской власти совсем обратное !
0+0
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Подробнее