Подать объявление

Нерухомість у Полтаві: за скільки можна орендувати квартиру

Нерухомість у Полтаві: за скільки можна орендувати квартиру
Ріелтори зазначають, що зараз у Полтаві небагато пропозицій з оренди бюджетного житла. Дефіцит зумовлений великою кількістю студентів, які активно винаймали квартири у серпні.

Найбільшим попитом користуються однокімнатні квартири у центрі міста. Серед головних вимог орендарів — охайний стан житла, наявність необхідних меблів та побутової техніки. Як розповів Domik.ua ріелтор АН «Галерея нерухомості» Артем Іванов, охоче орендують квартири у радянському стані, головне, аби помешкання було охайним.

Читайте також: Тарифи на газ у Полтаві в жовтні

У жовтні житло винаймають сімейні пари, є на ринку і переселенці, проте їх небагато. «Дехто із мешканців Донецької та Луганської областей повертаються додому через неможливість сплачувати оренду житла», - розповів ріелтор. У Полтаві власники квартир охоче здають в оренду житло переселенцям — острах, який був у минулому та на початку цього року, практично зник. У власників житла збільшилась довіра до переселенців.

Скільки коштує оренда нерухомості в Полтаві

Житло економ-класу

Орендувати квартиру у Полтаві можна за 1000 грн. За таку ціну пропонують однокімнатне помешкання на околиці міста. За дво- та трикімнатні квартири просять на 500 — 1000 грн дорожче. Ціни на житло у прицентральних районах стартують від 1800 грн за однокімнатну квартиру, дво- і трикімнатне житло дорожче на 700 — 1400 грн.

У жовтні орендувати квартиру у Полтаві можна за такими цінами:

Локація

Однокімнатна квартира

Двокімнатна квартира

Трикімнатна квартира

Центр міста

2000 — 2500 грн

3000 грн

3500 грн

Прицентральні райони

1800 грн

2600 грн

3300 грн

Околиця міста

1000 грн

1500 грн

2000 грн

Читайте також: Нові тарифи: як комунальні платежі вдарять по кишеням українців

Окрім вартості оренди мешканці мають сплачувати частину або повну вартість комунальних послуг. «Які комунальні послуги буде сплачувати орендар, залежить від ціни на квартиру. Якщо житло коштує дорожче, то орендарі мають платити лише за енергорерурси за лічильниками. Якщо вартість житла дешевша, то доведеться сплачувати і за опалення», - розповів Артем Іванов.

Житло бізнес-класу

Квартири сегменту «бізнес» у Полтаві пропонують в оренду у центрі та прицентральних районах. На околиці міста попитом користуються великі приватні будинки.

Однокімнатне житло у центрі пропонують за 5000 грн, двокімнатне можна винайняти за 7000 грн, а трикімнатне — за 9000. У прицентральних районах квартири дешевші на 1000 грн.

Локація

Однокімнатна квартира

Двокімнатна квартира

Трикімнатна квартира

Центр міста

5000 грн

7000 грн

9000 - 10000 грн

Прицентральні райони

4000 грн

6000 грн

8000 грн

Пропозиції ринку

Ми проаналізували базу актуальних пропозицій і знайшли відносно недорогий об'єкт. Двокімнатну квартиру у Жовтневому районі пропонують в оренду за 2800 грн. Додатково потрібно буде сплачувати за усі комунальні послуги. Житло знаходиться у радянському стані, є необхідні меблі та побутова техніка. Площа квартири — 48 кв. м. Власники готові обговорити вартість орендної плати.

Тенденції ринку

Ріелтор зазначив, що у серпні-вересні вартість оренди зросла на 100 — 300 грн, проте з початком опалювального сезону квартири можуть подешевшати. Причина у тому, що орендарі не зможуть сплачувати орендну плату та дорогі комунальні послуги. Власники готові знижувати вартість житла і сьогодні, проте на велику знижку розраховувати не варто.

Автор: Наталія Куксенко, журналіст Domik.ua

© domik.ua, 2015

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Подробнее