Подать объявление

Несподівані способи економії тепла

Несподівані способи економії тепла
Хоча синоптики і обіцяють нинішню зиму без тріскучих морозів, високі тарифи на газ, електроенергію і теплу воду, змушують українців заощаджувати на комунальних послугах, шукати альтернативні джерела енергії, а іноді вдаватися і до хитрощів. «УК» підшукав кілька цікавих способів із збереження тепла.

Можливо, наші поради допоможуть вам добре перезимувати і зекономити на комуналці.

Раніше Domik.ua розповідав, як у Харкові розробили нове енергоефективне обладнання .

Щоб менше платити за газ чи опалення, виявляється, зовсім необов’язково встановлювати дво- чи трикамерні вікна або влаштовувати дорогий ремонт з утепленням стін. Відчутної економії можна досягти або зовсім безкоштовно, або вклавши незначні кошти. Ось деякі несподівані способи того, як не витрачати зайвого на опалення. 

1. Зашторюйте вікна на ніч.

Однак краще робіть це не звичайними занавісками, а використовуйте жалюзі з тканини. Так-так, виявляється, ці жалюзі, які зазвичай у нас асоціюються з порятунком від літньої спеки, взимку річ ще потрібніша. Адже діють вони як додатковий бар’єр на шляху втрати тепла з оселі (як відомо, найбільше тепла втрачається саме через вікна). При цьому, на відміну від штор, такі жалюзі щільніші й не закривають розташовані під вікном батареї опалення. Тому в холодну пору року закривати на ніч вікна жалюзями з тканини має стати корисною звичкою. 

Читайте також: Вчені придумали новий спосіб зігрітися зимою

2. Тримайте на батареї посудину з водою.

Взимку через гарячі батареї повітря в наших оселях занадто сухе, і через це воно здається нам холоднішим, ніж є насправді. Доведено, що люди почуваються комфортно в приміщенні, де показник володогості складає від 65% до 35%. І чим сухіше повітря, тим холоднішим воно здається. Тому, щоб почуватися затишно, можна не нагрівати батареї до максимуму, а просто зволожити повітря. Безкоштовний спосіб це зробити – тримати на батареї посудину з водою.

3. Провітрюйте кімнату швидко.

Звичка прочиняти вікна на декілька годин призводить до значних втрат тепла. Краще провітрювати кімнату декілька разів на день, але швидко. Тобто впродовж 2-5 хвилин при широко відчиненому вікні. Тоді стіни кімнати не встигнуть охолонути.

4. Чистіть батареї.

Батареї опалення мають бути чистими не лише зовні, але й всередині. Тому їх слід промивати зсередини від багаторічних нашарувань нальоту й іржі, а зверху ретельно очищати від пилюки і бруду.

5. Встановіть захисний екран.

Шар фольги між радіатором і стіною зменшує витрати на опалення кімнати приблизно на 4%. Однак ще більшу економію забезпечує теплозахисний екран. Це плита (наприклад, фанера чи дошка), обклеєна з одного боку фольгою. Встановлюють такий екран між радіатором опалення та стіною, при цьому поверхня з фольгою має бути з боку радітора опалення.

Читайте також: Горщик та свічка — простий та майже безкоштовний спосіб обігріти кімнату

6. Спіть у прохолодному приміщенні.

Варто частково чи повністю обмежувати подачу тепла на ніч. Така економія буде корисною не тільки для вашого гаманця, але й для здоров’я. Медиками підтверджено, що сон у прохолодній кімнаті корисніший, ніж у теплі. Однак врахуйте, що температура має бути не нижче за 15-18°С.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Подробнее
+34624407828xxxx