Подать объявление

Незаконні багатоквартирні новобудови Голосіївського району в другому півріччі 2017 року

Незаконні багатоквартирні новобудови Голосіївського району в другому півріччі 2017 року
За даними Міжвідомчого центру в Голосіївському районі виявлено 8 незаконних новобудов.

На початку року в огляді проблемних забудов Голосіївського району було зафіксовано 9 об’єктів. Портал Domik.ua перевірив актуальність цієї інформації у вересні 2017 року. Нагадуємо, що аналіз законності новобудов проводиться за даними сайту Міжвідомчого центру моніторингу забудови міста Києва: об'єкти зі статусом «самочинного будівництва» помічають на сайті, підпорядкованому КМДА, червоним кольором.

У вересні 2017 року виявилось, що до списку проблемних забудов більше не входить об’єкт за адресою вул. Васильківська, 34. Згідно з даними Google-карт, тут знаходиться добудована триповерхова споруда з офісними та комерційними приміщеннями. У попередньому огляді, можливо, мали на увазі ЖК «Васильківський», що розташований на вулиці Васильківська, 31/17. Бо за попередньо названою адресою будівництво не відбувалось, а саме на об'єкт на Васильківській, 31/17 було відкрите кримінальне провадження від 21.09.2015 р. Станом на вересень 2017 року ця новобудова відмічена на карті помаранчевим кольором, що не вважається самочинним будівництвом, але не рекомендується та додатково перевіряється.

Не враховуючи цю споруду, в Голосіївському районі знаходиться 8 проблемних будівництв. На сайті Міжвідомчого центру моніторингу забудови міста Києва червоним кольором позначені наступні об’єкти:
1. Житловий комплекс за адресою провулок Моторний, 9-9А. Інформація про забудовника на сайті центру моніторингу відсутня. Будинки із цією адресою знаходяться в архіві реалізованих проектів компанії КП «Спецжитлофонд», засновником якої є КМДА, котра і заснувала містобудівний кадастр Києва. Згідно з інформацією на сайті забудовника, комплекс складається із двох 24-поверхових будівель і уведений в експлуатацію у грудні 2013 року. Проте на сайті центру моніторингу вказано, що об’єкт не зданий в експлуатацію і що жодні документи для будівництва не реєструвались.
2. ЖК «Тихорецький» на однойменній вулиці на ділянці за номером 30/7. Центр моніторингу інформує, що забудовником виступає ТОВ «Сітігруп». Триповерховий будинок із мансардою вже добудований і заселений, проте не уведений в експлуатацію. За фактом порушення містобудівних вимог із липня 2015 року ведеться досудове розслідування.
Дізнатися більше про самочинне будівництво, технічні характеристики та особливості комплексу можна на форумі ЖК «Тихорецький».

Читайте також: Топ-6 фактів порушень містобудівного законодавства при будівництві ЖК «Єнісейська садиба»

3. ЖК «G-House» за адресою вул. Гвардійська, 74. В якості забудовника на сайті центру моніторингу вказана «Інвестиційно-будівельна компанія «ABC Build». У 2015 році відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 358 Кримінального кодексу України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів». У 2016 році головний інспектор ДАБІ скасував містобудівні умови та обмеження для будівництва на земельній ділянці за адресою вул. Гвардійська, 74.
Більше інформації про житловий комплекс та долю інвесторів читайте на форумі ЖК «G-House».

4. Житловий комплекс «Мозаїка» знаходиться на Стратегічному шосе, 53. За даними міжвідомчого центру, забудовник комплексу – ТОВ «Інвестиційно-будівельна компанія« Дніпробуд», а девелопер – ТОВ« Віа-авто». Ці компанії належать до сфери впливу А. Войцеховського. За фактом порушення містобудівних норм щодо новобудови у 2015 році було відкрито кримінальне провадження.
Дізнатися більше про історію комплексу та технічні характеристики можна на форумі ЖК «Мозаїка».

Читайте також: Вісім обов'язкових питань, які інвестору треба поставити у відділі продажів забудовника

5. Житловий комплекс «Симфонія» розташований за адресою: пр-т Науки, 66-70. На сайті асоціації допомоги постраждалим інвесторам вказано, що забудовником виступає ТОВ «УК Сіті Груп». За інформацією сайту моніторингу, спорудження комплексу порушує містобудівні норми і не відповідає проектним рішенням. За даними Google карт, за цією адресою знаходиться недобудована багатоповерхова споруда, на якій розміщена реклама квартир. За фактом самочинного будівництва з 27.07.2015 ведеться кримінальне розслідування.
Спостерігати за актуальною інформацією про житловий комплекс особисто від інвесторів будівництва можна на форумі ЖК «Симфонія».

6. ЖК «Мрія» за адресою пр-т Науки, 42. На сайті центру моніторингу дані про забудовника не містяться. У повідомленні за 2014 рік на форумі новобудови забудовником вказана компанія «Файненшел лігал консалтинг». У аналізі незаконного будівництва за 2016 рік була записана компанія ТОВ ІБК «Дніпробуд». Згідно з даними на сайті моніторингу, земельна ділянка за цією адресою має цільове призначення «для будівництва житлово-офісного комплексу з вбудовано-прибудованими приміщеннями та підземною автостоянкою».

Більш докладну інформацію про комплекс, його технічні характеристики та проблемність можна знайти на форумі ЖК «Мрія».

Читайте також: Як оформити зайві або відсутні квадратні метри в квартирі, купленій у новобудові

7. ЖК «Панорамне містечко» за адресою вул. Ракетна, 24. Забудовник - ТОВ «Техенерго», що пов’язане з діяльністю групи компаній «Укогруп». Минулого року ЖК «Панорамне містечко» та ЖК «Олімпійське містечко», забудовником яких виступає «Укогруп» та «Сітігруп», об’єдналися під назвою «Деміївський квартал». Подія відбулася у рамках ребрендингу житлових комплексів. ЖК «Панорамне містечко» не введений в експлуатацію, а щодо його самочинного будівництва триває досудове розслідування від 13.04.2016 р.
Дізнатися більше про технічні характеристики та особливості комплексу, а також порушені будівництвом норми законодавства можна на форумі ЖК «Панорамне містечко».

8. ЖК «Теремок» за адресою вул. А. Вільямса, 2-Д. Будинок зведений з порушенням містобудівних норм, тому декларація про готовність до експлуатації скасована. На сайті центру моніторингу нема інформації про забудовника житлового будинку. На офіційному сайті будівництва зазначено, що замовник, забудовник і генпідрядник робіт — група компаній ТОВ «Новий Дім». Щодо самочинного будівництва проводиться досудове розслідування.
Детальну інформацію про новобудову, її характеристики та відгуки мешканців можна знайти на форумі ЖК «Теремок».

Читайте також: Квартира за акцією: що приховують забудовники

Примітка

Редакція порталу Domik.ua проводить аналіз незаконного будівництва згідно з даними ресурсу Міжвідомчого центру моніторингу забудови міста Києва. За інформацією із сайту, статус «самочинне будівництво» мають ті житлові забудови, що відмічені на мапі червоним кольором. Саме такі новобудови потрапляють у перелік незаконного будівництва.

Однак на карті моніторингу помічають й інші житлові забудови. Помаранчевим кольором позначають будівельні об'єкти, що отримали статус «не рекомендовано, додатково опрацьовується». Багатоквартирні забудови, котрі мають статус «на опрацюванні», відмічені на карті сірим кольором. Новобудови, котрі офіційно наділені статусом «законне будівництво» відмічають на сайті моніторингу зеленим. Житлові будинки та комплекси, що відсутні на карті містобудівного кадастру Києва, можуть виявитися, як законним, так і самочинним будівництвом.

Незалежно від того, як саме новобудова відмічена на сайті міжвідомчого центру та що говорять про об'єкт на форумах та інформаційних ресурсах – необхідно в першу чергу перевіряти дані за об'єктом через державні та інші офіційні Інтернет-ресурси. У пошуку інформації про проект забудови та його представників буде корисною публікація «Безпечна інвестиція: що можна дізнатися про забудовника і його житловий комплекс в Інтернеті».

Усі багатоквартирні житлові забудови столиці, які визнані адміністрацією Києва незаконними у другій половині 2017 року, шукайте за наступним посиланням.

Зручний пошук новобудов за місцезнаходженням у столиці, ціною за квадратний метр, ступенем готовності об'єкта, наявністю квартир та класністю можна знайти у розділі київських новобудов ось тут.

Тим, хто довіряє репутації компаній-представників та кількості реалізованих об'єктів будівництва – можуть підібрати новобудову для інвестицій через вибір забудовників Києва у цьому розділі.
Перед тим, як купувати квартиру у новобудові, варто ознайомитись із форумом «Проблемне будівництво».

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

3 комментария
Basya• 
Поправка: весной 2016 года.
0+0
Basya• 
К сожалению, сайт Межведомственного центра не работает в надлежащем режиме: много новостроек просто отсутствуют на карте в каком-бы то ни было статусе. На Фейсбук обновление информации было аж весной 106 года. Моя попытка внести данные о новом объекте строительства (построена почти половина комплекса!) оказалась безрезультатной - обещанного на сайте быстрого реагировния не произошло вообще.
0+1
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Подробнее