Подать объявление

Оренда державних і комунальних земель починає приносити прибутки

Оренда державних і комунальних земель починає приносити прибутки
За місяць від продажу прав оренди на державні та комунальні землі в Україні виручено суму в 138 разів більшу, ніж за такий же період торік.

За перший місяць 2015 року від продажу на земельних торгах прав оренди на земельні ділянки несільськогосподарського призначення державної та комунальної власності бюджети отримали майже у 138 разів більше коштів, ніж за такий же період 2014 року. Про це повідомила прес-служба державного агентства земельних ресурсів.

Як повідомляє Управління ринку та оцінки земель Державного агентства земельних ресурсів України, на земельних торгах у січні цього року було реалізовано прав оренди на 48 ділянок державної та комунальної власності площею 184,27 га, річна орендна плата за які склала 42,74 млн. гривень (кошти сплачуватиметься згідно з договорами). Для порівняння, торік у січні на земельних торгах було реалізовано 16 прав оренди на земельні ділянки площею 54,9 га, річна орендна плата за які становила 0,31 млн. гривень, що менше у 138 разів.

Загалом, за даними Управління ринку та оцінки земель, за перший місяць 2015 року в Україні від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення державної та комунальної власності та прав оренди на них бюджети вже поповнилися на 22,5млн. гривень: до місцевих бюджетів надійшло 22,4 млн. грн., до Держбюджету України – 0,1 млн. гривень.

Зокрема, на земельних торгах, окрім згаданих прав оренди на 48 ділянок, було продано вісім ділянок державної та комунальної власності площею 3,54 га вартістю 1,07 млн. гривень. Також було реалізовано права користування чужою ділянкою длясільгосппотреб (емфітевзис) на п’ять ділянок площею 199,46 га, плата за користування становить 78,39 тис. гривень.

Крім того, у січні 2015 року було реалізовано 160 земельних ділянок несільськогосподарського призначення державної та комунальної власності під об’єктами нерухомого майна загальною площею 39,44 га вартістю 14,33 млн. гривень (відповідно до частини другої статті 134 Земельного кодексу України, у разі розташування на земельних ділянках державної чи комунальної власності об’єктів нерухомого майна (будівель, споруд), що перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, такі ділянки не підлягають продажу на конкурентних засадах (земельних торгах).

Управління ринку та оцінки земель зазначає, що на сьогодні в Україні до продажу на конкурентних засадах вже підготовлено наступні 180 земельних ділянок  несільськогосподарського призначення державної та комунальної форми власності та прав оренди на них. Їх загальна площа складає 105 гектарів.

Продаж земельних ділянок несільськогосподарського призначення державної та комунальної власності згідно з вимогами статті 128 Земельного кодексу України здійснюють місцеві державні адміністрації або органи місцевого самоврядування у межах їх повноважень.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Подробнее