Подать объявление

Петро Пантелеєв: ми повинні розраховувати фінансове навантаження на людей, спричинене вартістю «комуналки»

Петро Пантелеєв: ми повинні розраховувати фінансове навантаження на людей, спричинене вартістю «комуналки»
Українці через низький рівень доходів не можуть сплачувати дорогі комунальні послуги і накопичують борги.

Столична влада намагається розробити дієвий механізм реструктуризації боргів, щоб не вдаватися до практики продажу житла за комунальні борги , як це відбулося у Луцьку.

«Я звертаю увагу теплопостачальних організацій: необхідно запровадити доступний та зрозумілий механізм реструктуризації боргу для споживача та провести роз’яснювальну роботу з цього приводу. Адже ми повинні забезпечити належний баланс взаєморозрахунків за енергоносії, але й враховувати фінансове навантаження на людей, спричинене вартістю «комуналки», – зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він нагадав про можливість отримання субсидій для малозабезпечених сімей . Сьогодні більше 204 тисяч родин отримують субсидію на житлово-комунальні послуги.

Читайте також: Готуйте гроші: скільки доведеться заплатити киянам за опалення квартир в новому опалювальному сезоні

Як стало відомо Domik.ua, міська влада вже розпочала підготовку до наступного опалювального сезону та розробила комплекс заходів, що дозволять зменшити вартість теплової енергії для киян. До кінця року буде встановлено 3,2 тисячі лічильників. Як свідчить практика минулого опалювального сезону, середня вартість опалення у будинках, де є лічильник, становила 8-9 грн за м кв, тоді як тариф – 16,14 грн за квадрат.

«Уже зараз місто розпочало підготовку до зими і розробило комплекс енергозберігаючих заходів, які дозволять знизити вартість комунальних послуг для мешканців столиці. Місто націлене на використання усіх доступних шляхів та методів, аби зменшити фінансове навантаження на людей. Уже розпочато процес встановлення лічильників. До кінця року буде встановлено 3,2 тисячі. Таким чином усі будинки, де технічно можливо встановити прилад обліку, будуть розраховуватися за тепло за лічильниками. Як свідчить практика попереднього опалювального сезону, вартість теплопостачання в будинках з лічильниками становила близько 8-9 гривень за квадратний метр. Тобто майже в половину менше, ніж тариф (взято за період усі місяці опалювального періоду жовтень-квітень)», – повідомив заступник голови КМДА.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее