Подать объявление

ТРЦ на Лук'янівці у Києві

ТРЦ на Лук'янівці у Києві
У Києві — ще один будівельний скандал. Цього разу - навколо будівництва нового торгово-розважального центру на місці старого Лук'янівського депо у Шевченківському районі.

На території депо знаходиться будівля електростанції — пам'ятка архітектури, якій майже сто років. Спочатку забудовник обіцяв не чіпати старі об'єкти, проте нещодавно став потроху їх розбирати.

Місцеві мешканці побачили, як дах електростанції депо уже майже розібраний, сфотографували її та виклали світлину до соцмереж.

За словами представника забудовника Сергія Донського, зараз на старих будівлях депо ведуться роботи з реконструкції. Нібито зносити історичну будівлю не збиралися, кияни забили на сполох, неправильно зрозумівши ситуацію. У будівельній компанії обіцяють, що пам'ятку архітектури інтегрують у триповерховий ТРЦ.

Читайте також: У центрі Києва – черговий будівельний скандал

Новий торговельно-розважальний комплекс займатиме чотири гектари колишнього Лук'янівського депо. Всередині передбачили фешн-галерею, супермаркет, кав'ярні та ресторани, багатозальний кінотеатр, дитячу зону, відкритий літній майданчик та фуд-корт.

Історичні будівлі колишнього депо обіцяють акуратно «вписати» у новий інтер'єр. В одній будуть дорогі магазини, а у іншому — невеликий ресторан. Також забудовник у 2016 році братиме участь у реконструкції транспортної розв'язки навколо Лук'янівки. Та поки цей проект ще не розглянули на сесії Київради.

Нова транспортна розв'язка передбачає односторонній рух на Лук'янівській площі та створення пішохідної зони. Трамвайний шлях заберуть з вулиці Дегтярівської на вулицю Бердичівську та вулицю Коперника.

Цікаво, що ще на початку будівництва забудовник нового ТРЦ на Лук'янівці порушив деякі норми містобудування. У зв'язку з цим Державна архітектурно-будівельна інспекція зобов'язала забудовника заплатити штраф у 54,8 тисяч гривень за порушення містобудівного законодавства.

Провівши перевірку об'єкта у минулому році, ДАБІ оштрафувала ТОВ «Стілф» на 54,8 тисяч гривень. Виявляється, під час будівництва комплексу по вулиці Дегтярівській, 7 та 7а не були виконані заходи із забезпечення кріплення стінок котловану, була порушена послідовність будівельних робіт та не вівся журнал авторського нагляду. Забудовник оскаржив рішення відомства у суді, та суд постановив, що дії ДАБІ законні. На сьогодні будівельна компанія повністю сплатила штраф.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

2 комментария
Света• 
мои глаза щя вытекут. какое убожество. так только Кличко может!
-13+0
хаски• 
Убожество это то, что сейчас там находится. В центре столицы полная безхозяйственность. Возможно, что новые архитектурные решения и не будут верхом инженерной мысли, но это у кого насколько хватит опыта, денег и здравого смысла. Поэтому в этом случае и важно общественное мнение и реакция. А за примерами интеграции и рекультивации пром. и индустриальных объектов в социально полезные учреждения далеко ходить не надо. Во всем мире такая практика основной тренд и перспективное направление в урбанистической архитектуре.
0+8
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Подробнее