Подать объявление

Ріелтори розповіли, хто купує квартири у Львові

Ріелтори розповіли, хто купує квартири у Львові
Спеціалісти відзначають, що у Львові збільшився попит на квартири. Часто квартири купують для подальшої оренди чи для студентів.

Орендоване житло у Львові коштує дорого і, щоб не платити великі кошти, батьки купують студентам житло. «Вартість оренди квартири у Львові коштує близько $5000 на рік, тому нерідко батьки купують студентам нерухомість, а через 5 років навчання її продають», - розповів Domik.ua ріелтор по роботі з VIP-клієнтами АН «Дуоком» Богдан Кужій.

Вартість житла у Львові

Квартири економ-класу

Найбільшим попитом користуються недорогі однокімнатні квартири у центрі міста. «Придбання квартири невеликої площі є менш ризикованим, також менша вартість квартплати та житлово-комунальних послуг», - зазначив спеціаліст.

Купити квартиру у Львові можна мінімум за $32000. Таке житло стандартного планування у нормальному стані пропонують на околиці міста, двокімнатну — за $35000, а трикімнатну — за $45000. Такі квартири частіше продаються в старих панельних будинках.

Читайте також: Серійні «панельки»: порівняльна характеристика однокімнатних квартир

За словами спеціаліста, у центрі однокімнатних квартир стандартного планування немає, наявні на ринку квартири, наприклад, з входом через балкон або невеликої площі. «На вартість квартири у центрі впливає планування приміщення, її площа та стан будинку. Приміром, у будинку з дерев'яним перекриттям вартість житла значно нижча», - зазначив Богдан Кужій.

Локація

Однокімнатна квартира

Двокімнатна квартира

Трикімнатна квартира

Центр міста

$35000

$50000

$60000

Прицентральні райони

$38000

$45000

$50000

Околиця міста

$32000

$35000

$45000

Квартири бізнес-класу

Житло сегменту «бізнес» представлене тільки у прицентральних районах міста, у центрі продають квартири преміум-класу. Купити квартиру бізнес-класу у новобудові Львову можна мінімум за $60000, за двокімнатну квартиру просять від $70000, а за трикімнатну - $90000 - $95000.

Читайте також: Скільки коштують найдорожчі квартири Львова


Тенденції ринку

За словами спеціаліста, ціна на квартири за останній місяць знизилась на 1-2%, восени ця тенденція збережеться. «Традиційно восени та взимку попит на квартири невеликий, тому що у цей час незручно робити ремонт. Та й пропозицій в осінньо-зимовий період небагато», - зазначив спеціаліст. Найкращий період для придбання житла — з червня по вересень.

Автор: Наталія Куксенко, журналіст Domik.ua

© domik.ua, 2015

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Подробнее
+34624407828xxxx