Подать объявление

Що дасть Україні підвищення енергоефективності

Що дасть Україні підвищення енергоефективності
Президент Петро Порошенко виступив на засіданні Національної Ради Реформ з питань енергоефективності.

За словами Президента, Україні вдалося суттєво знизити імпорт газу, обсяг якого на сьогодні значно менший, ніж обсяг реверсних постачань. Такий крок був досягнутий завдяки співпраці з Європейським Союзом.

Як стало відомо Domik.ua, за підсумками минулого року частка імпорту газу з Росії в 1,7 разів була меншою, ніж обсяг імпорту газу з Європи.

За словами Глави держави, якщо у 2013 році 92% імпортного газу ми отримували з Росії, то в 2014 році знизили цей показник до 74%. За підсумками минулого року він склав вже 37% - з тенденцією до скорочення. Цього року відсоток складає нуль, - наголосив Президент.

«Впровадження заходів з енергоефективності може значно скоротити і рахунки домогосподарств, про які сьогодні так багато говорять політики», - підкреслив глава держави.

Глава держави наголосив, що проведення вказаної реформи дозволить впродовж п’яти років зменшувати імпорт природнього газу на 1-1,5 млрд куб. м щороку, скорочувати витрати держави на субсидії на 3-5 млрд грн щороку.

За офіційними даними Міжнародного енергетичного агентства, енергоємність ВВП України у більш ніж 2,5 рази вища, ніж в країнах ОЄСР. В Україні питоме споживання енергоресурсів на квадратний метр житла є на 60-70% більшим, ніж в середньому в країнах ЄС, а використання газу для опалення кв. м – в 2-2,5 рази більше.

Україна також має підприємства теплокомунерего з застарілим обладнанням та тепломережами, де втрачається до 30% тепла. «Із 18,6 мільярдів кубів, які щороку йдуть на опалення та інші потреби населення, два з половиною мільярди втрачається в системі централізованого постачання по дорозі до домогосподарств. Ще мільярди – «випаровуються» в будинках крізь старі вікна, двері, стіни. Ми не такі багаті, щоб дозволити собі гріти космос, повітря та небо», - наголосив Глава держави.

Читайте також: Скільки теплолічильників буде встановлено в Україні в 2016 році

Диверсифікація маршрутів енергопостачання, поява конкурентних джерел вкупі із зниженням світових цін на нафту та газ, спонукали до зниження ціни на газ з 337 доларів в I кварталі 2015 року до 227 доларів в IV-му і на цей рік ми говоримо по ціну 160-180 доларів за 1 тис. м3, констатував Президент.

Обговорити тарифи на газ в Україні можна на форумі Domik.ua .

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

1 комментарий
евгений• 
Захоплення владою втчизняним скороченням потреб єнергоресурсів упирається в скороченні виробництва в державі і в падінні ВВП. Що ж стосується нинішньої тарифно-субсидіальна політики влади, саме вона і виключає прогрес у енергоефективності. Адже підвищення енергоефективності передбачає технологічну модернізацію усього господарського комплексу країни, чого нині неможливо очикувати як з причин замороження коштів у субсидіях, так і у наслідок вкрай занедбаної владою науково-технологічної сфери держави.
0+0
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее