Подать объявление

Баталії навколо собачих фекалій

Баталії навколо собачих фекалій
Собачі відходи життєдіяльності на вулиці псують загальну картину любові до братів наших менших.

Жителі столиці та міст України, сповнені любові та гуманізму до своїх домашніх улюбленців і надзвичайно тремтливо ставляться до бездомних котів та собак. Сьогодні непоодинокі випадки, коли громадяни Києва беруть із собачих притулків у родину якусь із собак, яка стає їх повноправним членом. І лише одне питання залишається відкритим у зв'язку з вигулом чотирилапих друзів – собачі відходи життєдіяльності, адже прибрати за собакою під час вигулу у нашій державі не прийнято.

Дане питання турбує багатьох мешканців мегаполісів. Особливо відчутно це навесні, коли розтає сніг, і у паркових зонах, на алеях, де прогулюються люди похилого віку, матусі з дітьми, а навкруги немає місця, щоб в око не впадали застарілі, ті, що розтанули і нові купи собачих екскрементів. Не можна так ставитись до навколишнього середовища, адже це не стихійне лихо, а ми, люди, плюємо на екологію, засмічуємо газони, сприяємо зараженню гельмінтами тих же собак, які живуть поруч з нами і наших дітей.

Як донести і навчити володарів собак прибирати за своїми улюбленцями?

У цивілізованих країнах уряд та діячі культури з успіхом впорались з даною проблемою. Є два способи підходу до проблеми прибирання собачих екскрементів: культурно-просвітницький та законодавчий. Важко навіть сказати, який із них більш дієвий. Перший – це повільне виховання до культури, а другий – страх бути оштрафованим. Але очевидно одне: собачих відходів життєдіяльності не побачиш ніде.

Примітка від Domik.ua:

- 1 грам собачих екскрементів містить 23 млн кишкових бактерій, які викликають пронос, спазматичні болі, кишкові розлади та проблеми з нирками;

- управління з охорони навколишнього середовища оголосило собачі екскременти джерелом забруднення, поставивши їх поруч із отруйними хімікатами та нафтою;

- екскременти, прилипаючи до підошов взуття, являються переносниками та розсадниками мікробів та захворювань. Вони засмічують водоймища, озера та ґрунтову воду;

- не менше 40% домашніх тварин заражені гельмінтами (82 різновиди), 32 із яких можуть паразитувати у людини, а потрапляють в організм через заражений ґрунт;

- екскременти вміщують бактерії (сальмонелу, кокцидію). Сальмонела у людини викликає блювання, пронос, зневоднення та слабкість, кокцидія викликає кривавий пронос, блювання та втрату апетиту;

- екскременти сприяють перенесенню вірусів (коронавірус та парвовірус);

- усі перераховані мікроорганізми проникають у ґрунтову воду та поширюються в ґрунт. Дощі змивають нечистоти у стоки, а звідти у міські водоймища.

Поради щодо прибирання екскрементів за своїм собакою

На сьогодні у продажу є багато різновидів одноразових поліетиленових пакетів та рукавичок. Виходячи зі своїм улюбленцем візьміть їх із собою. Якщо ви пройнялись проблемою чистоти та екології, можете взяти декілька штук (у разі, якщо хтось прогулюючись з собакою, залишив за собою “сліди”, спробуйте йому запропонувати пакетик і рукавички, можливо інший раз він згадає і буде у всеозброєнні, виходячи погуляти зі своїм вихованцем). Не бійтесь наразитись на лайку, це вже буде не ваш недолік, а того, хто так реагує.

Захопіть разом із пакетами вологі серветки, чи антибактеріальний засіб. Не лякайтесь перерахованому набору, через деякий час це увійде в звичку і не викликатиме неприйняття, адже справа цього варта! Є також спеціальні мішечки для собачих екскрементів (герметичні та міцні), а є навіть ароматизовані пакетики у крамницях для тварин. Є у продажу спеціальна лопатка для прибирання, якщо важко себе умовити доторкнутися до екскрементів навіть у рукавичках. Усе зібране в пакетик, відразу можна викинути у найближчий смітник.

Прибирання за своїми чотирилапими друзями повинно стати правилом для кожного господаря тварини, і тоді наші вулиці і двори стануть чистішими і здоровішими, адже будинок не закінчується на порозі нашої квартири.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

4 комментария
Виталий• 
Что говорить, знакомая сделала замечание за какашку. Про форму ее замечания ничего сказать не могу, но в результате получила трындюлей от хозяйки питомца. Т.ч. в Украине и с замечаниями надо осторожно. Ну или может добрее их делать ;).
-1+10
Аркадий• 
В данном случае добро должно быть с кулаками.
0+14
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Подробнее