Подать объявление

Що відбувається з субсидіями в Україні

Що відбувається з субсидіями в Україні
У Європейському Енергетичному Співтоваристві впевнені, що в Україні необхідно створювати Фонд енергоефективності, задля того, аби споживачі, котрі сплачують за енергоресурси, бачили, що їхні кошти відкладаються у фонд та можуть повернутися.

«Принцип субсидування в Україні має стимулювати впровадження енергоефективних заходів. Сьогодні ж в Україні субсидії стримують розвиток економіки країни. Адже вони стимулюють споживання електроенергії, зокрема, найзаможнішими верствами населення. Такий підхід руйнує економіку цінностей», - підкреслив директор Секретаріату Європейського Енергетичного Співтовариства Януш Копач.

За словами директора Секретаріату Європейського Енергетичного Співтовариства Януша Копача, торік субсидії на підтримку заходів з енергоефективності в Україні склали лише 0,5% від обсягу субсидій, спрямованих на енергоспоживання. Він переконаний, що за умови зростання вартості енергії для людей, мають фінансуватися і заходи з енергоефективності.

Читайте також: Безгосподарний підхід до субсидування населення наносить численні збитки

Також, як відзначив Януш Копач, субсидії негативні для державних фінансів, бо держава витрачає на них 25% державного бюджету.

«Окрім того, є субсидії, приховані від державних фінансів. Приміром субсидії НАК «Нафтогаз України» – це приховані субсидії ПАТ «Укртрансгаз». Більшість зароблених грошей іде на субсидіювання енергоспоживання через НАК «Нафтогаз України». Саме тому ЄС прийняв рамковий законопроект, що передбачає розукрупнення Нафтогазу, розділення його на транспортування на видобуток і на постачання. Таким чином Нафтогаз буде конкурувати з іншими постачальниками газу в Україні», - підсумував європейський експерт.

Раніше Domik.ua писав про те, скільки грошей витратять на субсидії в Україні у 2016 році .

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Подробнее
+34624407828xxxx