Подать объявление

Скільки переплачують споживачі за газ після відмови від установки загальнобудинкового лічильника

Скільки переплачують споживачі за газ після відмови від установки загальнобудинкового лічильника
В Україні до 1 січня 2018 року весь обсяг спожитого газу має обліковуватися.

Щоб забезпечити контроль використання газу в багатоквартирних будинках, газорозподільчі компанії встановлюють загальнобудинкові лічильники . Таку позицію мотивують економією коштів та часу на монтаж приладу. Проте споживачі виступають проти контролю загального обсягу через збільшення оплати. Як стало відомо порталу Domik.ua , якщо мешканці будинку відмовляються від встановлення загальнобудинкового лічильнику газу, плата за паливо нараховується за граничними нормами.

Читайте також: Чому встановлення загальнобудинкових лічильників газу незаконне

Про методику нарахування вартості газу без лічильника розповів мешканець Львова Юрій Бегляров на своїй сторінці у Facebook .

«Минуло вже півроку, як співвласники нашого будинку (вул. Антонича, 22 у м. Львові) відмовились від встановлення загальнобудинкового лічильника, і ПАТ «Львівгаз» разом із ТзОВ «Львівгаз Збут» почали нараховувати нашим мешканцям плату за спожитий газ за граничними нормами 9,8 куб. м на особу в місяць замість попередньої норми 4,4 куб. м.
Трішки розрахунків :
9,8 – 4,4 = 5,4 куб. м. Такий обсяг газу монополісти додатково нараховують кожному нашому мешканцю, який проживає в квартирі без індивідуального лічильника, як покарання за відмову від загальнобудинкового лічильника газу. У грошах виходить, що за півроку з кожного такого мешканця «зідрали» зайвих 222,88 грн (6,879 грн х 5,4 куб. м х 6 місяців = 222,88 грн).
Середня заселеність квартир у нашому будинку становить 3,236 осіб. Кількість квартир без індивідуального лічильника – 106. Виходить, що кількість мешканців, на яких монополісти нараховують зайві куби газу, становить 343 особи, і «міра покарання» для них сягнула 76448 грн (222,88 грн х 343 = ~76448 грн)», - написав Юрій Бегляров.

Автор також цікавиться на які потреби будуть використані «надлишково» сплачені кошти, та чи наблизить така практика країну до ринку газу.

Дізнатися більше про нарахування вартості використаного газу в багатоквартирних будинках можна на форумі порталу Domik.ua в розділі « Тарифи на газ ».

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

2 комментария
LeeB• 
Это при условии, что в доме нет соседа, который любит "всё делать на газу" и весь дом будет платить за него. Платить по среднестатистической норме - это будет дешевле. В идеале - надо ставить индивидуальные счётчики, но понятное дело - никто на них раскошеливаться не будет. Каждый ищет выгоду для себя - потребитель не хочет переплачивать, компания хочет снять больше денег. Такой вот рынок "услуг".
0+0
Vladimir• 
А сколько Вы будете переплачивать, когда вам установят общедомовой счетчик? По опыту, после установки общедомового счетчика, пришли квитанции с 11,5 куб./м на человека...... Общедомовые счетчики это зло........ Так еще облгазы создали свои ЧП по установке счетчиков и "залупили" цены на установку счетчика в квартиру. Разговаривал с независимой компанией по установке счетчиков, они ставили дешевле, теперь облгаз ставит палки в колеса. Вот такой конкурентный рынок. Все под монополистами....
0+0
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее