Подать объявление

Які способи обману існують у разі купівлі нерухомості за містом

Які способи обману існують у разі купівлі нерухомості за містом
На що слід звернути увагу під час купівлі нерухомості за містом.

Сьогодні ринок заміської нерухомості, як і ринок нерухомості загалом, переживає не найкращі часи. Зацікавити покупця низькими цінами, гарними ділянками можна, але чи завжди пропозиція відповідає дійсності? На ці запитання Domik.ua спробує дати відповіді та поради, як не стати жертвою хитрощів та нечесних пропозицій.

На чому необхідно акценти увагу під час купівлі нерухомості за містом?

Не треба надіятися, що дім, який продається за ціною автомобіля середнього класу, вартий уваги. Більше ніж 70% операторів маніпулюють з цінами, і не вказують конкретно що входить у дану суму. Іноді, маніпуляції мають доволі серйозні наслідки, які тягнуть купу проблем (після угоди з′ясовується, що купив фундамент і дах, замість будинку, а за інженерні комунікації доведеться сплачувати і т. ін.)

Також читайте: Від чого залежить вартість приватного будинку

Найбільш економічними виявляються ділянки біля в′їзду в селище (турбують машини та скупчення забудов), тому ціна на 5-10% менша.

Ділянки біля водосховищ дорожчі та більші за розміром. У них зацікавлені любителі яхтінгу, а це клієнти з грошима, які неодмінно придбають саме цю ділянку.

Невеликі ділянки біля води можна купити не надто дорого. Але родина, яка має маленьких дітей може зіткнутись із проблемою постійної присутності комарів. А пісок із водосховища буде тягтися в оселю і створювати дискомфорт, потрапляючи на ліжка та дивани.

Купуючи ділянку біля ліній електропередач та газопроводу, не треба бути надто впевненим, що підключитися можна швидко та дешево. Практика показує, що в дійсності зробити технічно підключення не можливо, а реальна ціна вийде в декілька разів більшою.

Можна зіткнутися з таким, що продавці можуть зацікавити можливістю за додаткові кошти придбати такі блага як водопостачання, каналізацію, газопостачання і укладаючи угоду, вони у ній зафіксують обставини форс-мажору, до яких входить дії чи бездіяльність посадовця. Іншими словами, якщо неотримання документів на проведення інженерних комунікацій буде залежати від посадовців, в такому разі продавець не виннимен – це форс-мажор.

Частим видом обману є запевнення продавця, що будинок збудовано із екологічно чистих матеріалів та за сучасними зарубіжними технологіями. Фахівці говорять, що забудовники зводять ці будинки за західними лекалами і частка таких заміських будов становить 40%. Такі котеджі усім пропонують як найсучасніше екологічне житло, що відповідає найкращим європейським стандартам. Насправді такі забудови не довговічні та не екологічні. У Європі такі будови розраховані на 50 років експлуатації.

Будь-яке агентство нерухомості хоче зацікавити потенційних покупців виглядом інтер’єру та красивими фотографіями. Не треба довіряти красивій обгортці - запросіть на перегляд фахівця, який легко знайде усі мінуси та вкаже на плюси.

Не треба купуватись на те, що поруч живуть відомі та знамениті, адже це, перш за все, вказує на елітність району. Визначтесь самі по собі, що ви хочете придбати, в якому районі та з якою метою потрібен будинок у передмісті.

Надзвичайно важливо бути обізнаним, якщо ви вирішили придбати земельну ділянку для забудови. Маємо надію, що поради від Domik.ua стануть у нагоді.

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2015

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Подробнее