Подать объявление

Що таке стейджинг

Що таке стейджинг
Хоум стейджинг (від англ. Home staging) - професійна підготовка нерухомості до продажу чи оренди.

Це поняття з'явилося в 70-ті роки в Америці. Саме ці роки у Америці були проблематичними в усьому, і нерухомість не стала виключенням. Продаж будинків падав, покупці стали вимогливішими і ринок продавців перетворився на ринок покупців. Ці реалії тодішньої Америки співзвучні з ситуацією на ринку нерухомості в Україні сьогодні.

Domik.ua відзначив, що продаж став надзвичайно успішним після введення стейджингу й пропонує впровадити цю практику в Україні.

Також читайте: Як продати неліквідну квартиру

Етапи стейджингу для успішного бізнесу в галузі нерухомості

Даний напрям почав розвиватися. За підготовку продажу нерухомості взялись ріелтори та дизайнери. Ріелтори досконально знали ринок, забаганки покупців і орендаторів, а дизайнери втілювали необхідне декорування приміщення, яке підкреслювало переваги і приховувало недоліки.

У 1990 роки Хоум стейджинг був повністю сформований. За кордоном сьогодні існують десятки книг із Хоум стейджингу, проводяться семінари, майстер-класи та тренінги. Компанії надають на час продажу необхідні меблі та елементи всілякого модного декору. Напрям підхопили у Франції, Великобританії, Німеччині, де з′явились свої стейджингові компанії та об'єднання.

Стейджинг в Україні

На превеликий жаль, В Україні з Хоум стейджингом не обізнані навіть ріелтори, тому передпродажною підготовкою нерухомості майже ніхто не займається.

Довгий час в Україні був дефіцит якісного житла та перманентний ріст цін на нього. Купувалось усе, тому необхідності у вкладання коштів на передпродажну підготовку не було. А марно, бо грамотна передпродажна підготовка завжди себе виправдовувала (до кризи, наприклад, мав значення косметичний ремонт). Тому, той, хто вчасно зорієнтувався - заробляв гроші.

Після кризи ситуація змінилась, продаж майже зупинився, квартири на приватні будинки майже не продаються, і тому стейджинг сьогодні як ніколи актуальний.

Портал Domik.ua, готує серію публікацій про Хоум стейджинг, щоб працівники ринку нерухомості взяли роками перевірену практику даного напряму і впровадили світовий досвід з цього питання в успішність компаній з нерухомості.

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2015

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Подробнее