Подать объявление

Три переваги оформлення субсидії навесні

Три переваги оформлення субсидії навесні
У 2015 році в Україні підвищились тарифи на енергоресурси, і багатьом українцям на сплату комунальних послуг просто не вистачає коштів.

Щоб споживачі не накопичували борги та вчасно сплачували рахунки, влада спростила процедуру нарахування субсидій. І українці охоче подають заяви на отримання державної допомоги, адже нерідко вартість ЖКП перевищує місячний дохід сім'ї.

У грудні 2015 року судсидії отримували 4,6 млн сімей, проте експерти переконані, що до 2017 року компенсації знадобляться більшості українців через чергове підвищення тарифів на ЖКП.

Читайте також: Субсидія по-новому: як Мінфін перевірить пільговиків, і хто втратить знижок

Найбільше грошове навантаження споживачі відчували під час опалювального сезону, проте оформити субсидію можна і після того, як опалення вимкнули. Директор департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко, зазначає, що при оформленні компенсації навесні є кілька переваг.

«Перевага перша — за нових умов субсидія призначається на 12 місяців. З початком нового опалювального сезону — з 1 жовтня, оновлення субсидії відбудеться автоматично. Як правило, пік звернень за субсидіями припадає на початок опалювального сезону, як наслідок — черги і велике навантаження на працівників органів соціального захисту», - сказав Музиченко.

Читайте також: Хто не має права отримувати субсидію

За словами чиновника, якщо субсидія призначається в першому півріччі, то середньомісячний сукупний дохід визначається не за весь календарний рік. Це друга перевага. «Якщо звернутися до кінця поточного місяця, то субсидія буде призначена з початку цього місяця. Третя перевага — якщо вчасно платити за ЖКП і повідомляти органам соціального захисту про всі істотні зміни в сім'ї протягом року, в наступному травні субсидія на новий термін буде призначена без звернення громадянина», - зазначив Віталій Музиченко.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее