Подать объявление

У Києві проводять профілактику, аби не допустити епідемію кору

У Києві проводять профілактику, аби не допустити епідемію кору
У Києві запровадили запобіжні профілактичні заходи, аби не допустити масової захворюваності на кір.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, - йдеться на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації.

Нещодавно Domik.ua розповідав про випадки захворювання дітей на кір у Києві.

Чиновник заявив, що для недопущення погіршення епідеміологічної ситуації із захворюваності на кір у столиці запроваджуються запобіжні профілактичні та протиепідемічні заходи. Таке рішення було прийнято за результатами засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Насамперед, у дитячих колективах необхідно провести перевірку дітей на наявність у них щеплень проти кору. Діти, у яких відсутні щеплення або відповідна довідка від лікаря, будуть недопущені до занять у шкільних та дошкільних навчальних закладах усіх форм власності. Звісно ж, відповідне оголошення буде попередньо розміщено у закладах освіти», – зауважив Микола Поворозник.

За його словами, таке рішення дозволить зменшити контакти між дітьми в можливий інкубаційний період на кір і відповідно зменшити ймовірність захворювання в дитячих колективах.

Читайте також: Обережно, ожеледиця! Адреси травмпунктів Києва

Микола Поворозник окремо зауважив, що в столиці не оголошено карантин, а запроваджено запобіжні профілактичні та протиепідемічні заходи з метою недопущення епідемії кору попередньо терміном на 21 день.

Микола Поворозник, фото з офіційного сайту КМДА

«Органи виконавчої влади, підприємства, установи, організації та заклади освіти працюватимуть у режимі посилення профілактичних заходів. Керівники установ отримали рекомендації щодо особливого режиму утримання приміщень: дотримання температурного режиму, регулярне провітрювання приміщень та вологе прибирання із застосуванням дезінфекційних засобів. Окрім того, рекомендовано обмежити проведення спортивних і культурних масових заходів», – розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Він зазначив, що з початку 2018 року значно зросла інтенсивність епідемічного процесу. Так, станом на 10.01.2018 року зареєстровано 61 випадок захворювання на кір, із них 49 випадків серед дітей. За попередніми даними, майже всі хворі не мали щеплення проти кору через відмову. Хворіють діти різних вікових груп. Серед дітей дошкільних навчальних закладів зареєстровано 13, серед школярів – 22 випадки. Також зареєстровано 1 випадок захворювання у вчителя початкової школи.

«Ми закликаємо батьків відповідально та з розумінням поставитися до ситуації, що склалася і, в першу чергу, думати про здоров’я своїх дітей. Наразі зробити щеплення від кору можна в усіх поліклінічних закладах столиці, які максимально забезпечені вакциною», – зауважив Микола Поворозник.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Подробнее