Подать объявление

Девелоперська компанія KDD Group

Девелоперська компанія KDD Group
Власник диверсифікованої агропромислової компанії Kernel ліквідував фірму «КДД Груп», котра декларувала володіння проектами в Україні загальною площею 2,7 млн кв м, не створюючи надмірного галасу.

Просто у липні поточного року компанія KDD Group перестала існувати, хоча ще у грудні минулого року вона накопичила боргів на 400 тисяч гривень. Саме тоді ПАТ «Цукровий союз України» наполягав на визнанні компанії банкротом, а у квітні цього року розпочав процес її ліквідації через неплатоспроможність.

Ліквідатором було призначено арбітражного керівника Ігоря Борових. Він одразу ж представив на розгляд суду ліквідаційний баланс компанії-боржника. Згідно з ним, жодного майна, яке було перереєстровано у 2014 році з Києва до Полтави, та коштів на рахунках у компанії немає.

Читайте також: У кого Київрада відібрала земельну ділянку в Києві вартістю понад 14 млн гривень

Відтак, компанію ліквідували, а її заборгованість перед кредиторами «Цукровим союзом України» та материнською структурою KDD Group N.V. (у Нідерландах) (634 млн грн) була списані.

Подейкують, що компанію ліквідували не просто так. Нібито закриття KDD Group було продуманим кроком у рамках процесу реструктуризації активів українського олігарха та за сумісництвом екс-депутата «Партії регіонів» Анд­рія Веревського та його відмови від непрофільного бізнесу. Основний його актив — це холдинг Kernel — виробник олії з ринковою капіталізацією у 1 млрд доларів.

Читайте також: Скандальне будівництво на Осокорках: протистояння продовжуєтся?

Ще у 2011 році А. Веревський вирішив вкласти гроші у проекти нерухомості, викупивши за 16 млн доларів 68,2% акцій компанії KDD Group. Продали частку компанії структури, близькі до засновників групи «Київ-Донбас» - В. Тополова, О. Констан­ти­новського та О. Ле­віна.

Таке капіталовкладення від самого початку було дещо ризикованим, бо вже тоді компанія була за крок від банкротства. До 2011 року капіталізація компанії впала до 34 млн. дол. Андрій Веревський, викупивши компанію, не привів її до ладу — у 2012 році акції KDD Group виключили з лістингу альтернативного майданчику Лондонської фондової біржі. Саме тоді компанія продала проекти офісного центру Sky Towers у центрі Києва та ЖК «Зазим'я» у Київській області за 202,4 млн дол, проте KDD Group отримала лише 12 млн. дол, віддавши залишок на покриття боргів перед Cimbrorum Holding та Укрексімбанком.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее