Подать объявление

У Києві зупинили 50 незаконних будівництв – Білоцерковець

У Києві зупинили 50 незаконних будівництв – Білоцерковець
Упродовж минулого року столична влада зупинила близько 50 незаконних будівництв у Києві. Про це "Українській правді. Київ" повідомив директор Департаменту міського благоустрою Дмитро Білоцерковець.

Раніше Domik.ua писав про незаконні будівництва Києва: як упізнати небезпечний об'єкт .

"За цей рік  станом на сьогодні  зупинено близько 50 незаконних будівництв. Скандальні ЖК "Сосновий бір", "Східна брама", де вилучали техніку, та низка інших зупинені", - сказав він.

Водночас чиновник додав, що дуже часто нові будівництва виростають упродовж тижня, крім того, у міста є ще одна проблема – будівництва на рівні 5-го поверху.   

"Наша проблема – будівництва, які знаходять на рівні 5 поверху – там у нас можливості впливу мінімальні. У таких випадках місто повинне через суд доводити незаконність, а після цього зносити ці об’єкти. Але ліквідація цих об’єктів вкрай дорого коштуватиме бюджету. Сьогодні основна ціль забудовника вийти на рівень 3-го поверху. Коли вони доходять до 3 поверху, вони розуміють, що далі ми їх зупинити фактично не можемо, і вони можуть продовжувати роботу", - сказав Білоцерковець.

Він наголосив, що до боротьби з незаконними будівництвами у першу чергу треба залучати правоохоронні органи.

"Вони мають приходити і зупиняти, як тільки бачать, що риють десь котлован. Вони мають право вилучити паспорт, затримати людину , привезти її у відділок на упізнання, скласти адмінпротокол чи порушити карну справу. Але через пасивність і слабкість правоохоронних органів місто стає заручним ситуації з незаконним будівництвами – коли ми діємо всупереч усьому", - сказав Білоцерковець.

Читайте також: Розробка схеми добудови та здачі в експлуатацію недобудів у Києві

При цьому він додав, що якщо владі нарешті вдасться покласти край усім незаконним будівництвам, то буде велика кількість постраждалих.

"До прикладу, Войцеховський. Це реальна фінансово-будівельна піраміда. Якщо вона зупиниться, то вона лусне, і в нас буде постраждалих рази у 2-3 більше, ніж в "Еліта-центрі", - сказав директор Департаменту міського благоустрою.

Він також висловив переконання, що міська влада не повинна компенсувати витрати постраждалим вкладникам.

"Це неправильно абсолютно. Ми повинні розуміти, що по-хорошому – це ризик забудовника та його кримінальна відповідальність, а також ризики тих інвесторів, які пішли на цю аферу. Люди перед тим, як купувати квартиру. повинні прекрасно розуміти, що вони ризикують, якщо не перевірять документи. Це питання для них – буквально тисячі гривень – оплатити послуги юриста, який перевірить законність конкретного будівництва, наявність документів", - пояснив Білоцерковець.

За його словами, завдання влади поінформувати, надати усю можливу інформацію про те, законне чи незаконне будівництво, а завдання людей прийняти рішення – ризикувати чи ні.

"На сьогодні у нас працює сайт "Центр моніторингу забудови міста Києва". На ньому проаналізовано близько 70% будівництв Києва. Там відразу видно – червоним виділені незаконні будівництва, а зеленим – законі, там також можна переглянути, які документи є, а яких не вистачає у незаконних будівництв", - підсумував Білоцерковець.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

5 комментариев
alex• 
Зачем рисковать если сразу видно , что незаконное строительство?
-1+4
Симонова• 
Хватит врать то. Кто их "зупинив". Как гнали самострои, так и продолжают гнать.
0+7
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Подробнее