Подать объявление

У яких випадках вартість гарячої води повинна бути нижчою

У яких випадках вартість гарячої води повинна бути нижчою
Часто, у зв'язку з несправностями у мережах чи проведенням технічних робіт, гаряче водопостачання може бути відсутнє кілька годин чи днів. У такому випадку важливо знати, як правильно сплачувати за гарячу воду у квартирах без лічильників.

Правила надання послуг із централізованого гарячого водопостачання та процедура перерахунку затверджені постановою кабінету міністрів України №151 «Про затвердження порядку проведення перерахунків розміру плати за надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення в разі ненадання їх або надання не в повному обсязі, зниження якості» від 17.02. 2010 року.

Як стало відомо Domik.ua , відповідно до документа, у разі ненадання послуги або надання її не в повному обсязі, споживач повинен сплачувати за нижчою вартістю послуги.

Перерахувати вартість гарячої води у квартирах без лічильників можна у таких випадках:

  • за наявності перерви у цілодобовому централізованому постачанні гарячої води тривалістю більше 6-ти годин на добу частіше двох разів на місяць;
  • за наявності перерви у централізованому постачанні гарячої води за графіком тривалістю більше 30% загального часу надання води частіше двох разів на місяць.

Читайте також: Борги підприємств теплоенергетики спишуть: закон № 5273

Перерахунок проводиться виходячи з фактичного часу перевищення допустимого терміну постачання послуги — на 3,3% місячної плати за кожну добу перевищення допустимого терміну відхилення від показників.

Для того, аби не сплачувати послугу за період, коли споживачі її не отримували, необхідно звернутися до ЖЕКу та написати заяву у двох примірниках, зазначивши дату приймання. Варто переконатися, що заяву було занесено до журналу реєстрації викликів. Один примірник заяви споживач має залишити у себе.

Обговорити принципи формування тарифів на опалення та висловити свою думку щодо приводу перерахування вартості гарячої води, можна на форумі Domik.ua у розділі « Тарифи на гарячу воду і тепло ».

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее