Подать объявление

Кредити кримчан в українських банках

Кредити кримчан в українських банках
Мешканці Криму все частіше не платять кредити, взяті в українських банках. За даними Національного банку, українські фінансові установи через анексію Криму недоотримали 22 мільярди гривень.

Відтак, Верховний Суд України зобов'язав кримчан, що брали кредити в українських фінустановах, віддавати позики. Кримська реєстрація та проживання позичальника на території анексованого Кримського півострова, не звільняє його від виплати кредитів.

Цікаво, що нещодавно суд розглядав подібну справу і постановив, що місце знаходження позичальника на території, що є анексованою або захопленою, не звільняє його від виплати кредитів. Анексія півострова не є форс-мажорною ситуацією, що звільняє від повернення позик. Такою може вважатися лише ситуація, що не дозволяє заробляти гроші та віддавати кредит. Якщо позичальники доведуть факт неможливості заробляння коштів саме в результаті анексії, тільки тоді вони зможуть не віддавати позику українським банкам.

Читайте також: Нові правила від НБУ: як колектори будуть працювати з боржниками

Також наявність форс-мажорних обставин має бути підтверджена висновком Торгово-промислової палати. На тих, хто живе на півострові і просто не платить кредити, банки не мають жодних важелів впливу. Зате ті, хто володіє нерухомістю в Україні, можуть виявити своє майно арештованим банком. Виконуються рішення суду з приводу повернення кредитів, котрі стосуються громадян, що мають заставне майно (квартири, будинки, земельні ділянки) на материковій Україні.

Як стало відомо Domik.ua, боржники, котрі мають нерухомість, зареєстровану в Україні, можуть перереєструвати її на когось іншого, аби врятувати від арешту, або домовитися з банком про реструктуризацію кредиту.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Подробнее