Подать объявление

Хто буде визначати порядок обрання управителя у багатоквартирному будинку

Хто буде визначати порядок обрання управителя у багатоквартирному будинку
В Україні до 1 липня 2016 року власники квартир та нежитлових приміщень в багатоповерхових будинках мають створити форму управляння загальним майном приміщення.

У будинках, де не буде створено ОСББ , місцева влада призначить управителів примусово. Однак, за словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, кияни можуть створювати ОСББ і після 1 липня . Однак, місцева влада просить жителів будинків не зволікати з обранням форми управляння будинком, інакше будуть примусово призначати управителів.

Читайте також: Як в Україні підвищать кваліфікацію очільників ОСББ

За словами чиновника, відсутність затвердженого порядку проведення конкурсу обрання управителя у багатоквартирному будинку, а також визначення чітких вимог до управителя та його функцій, сьогодні є суттєвими перепонами на шляху реалізації Закону України № 417 «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

Він зазначив, що влада Києва готова долучитися до підготовки відповідних нормативних актів, які б базувалися на реальних і жорстких вимогах до управителів та залишали б місцевим органам влади механізми захисту інтересів мешканців. «Сьогодні залишається низка питань, пов’язаних із процесом передачі технічної документації на будинок. Немає відповіді на запитання, яким чином здійснюватиметься обрання управителя у відомчих та інвестиційних будинках, а також у гуртожитках. Закон № 417 не передбачає заходів юридичної відповідальності з боку управителів за порушення та зловживання. Хоча вже зараз ми фіксуємо низку випадків з боку приватних структур. І в цьому плані я наголошую на необхідності дієвого механізму захисту споживачів, яким повинен володіти орган місцевої влади», – повідомив Петро Пантелеєв.

За його словами, столичні фахівці готові надати свої пропозиції під час розробки підзаконних актів, які базуються на практичному досвіді, і Київ сподівається, що ці пропозиції будуть враховані.

Як створити ОСББ у багатоквартирному будинку, читайте на форумі .

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Подробнее
+34624407828xxxx