Подать объявление

Хто і як повинен встановлювати лічильники газу в Україні в 2018 році

Хто і як повинен встановлювати лічильники газу в Україні в 2018 році
В Україні заборонили встановлення загальнобудинкових лічильників газу без згоди співвласників багатоквартирних будинків.

Комерційний облік природного палива для населення повинен забезпечуватися шляхом оснащення квартир індивідуальними лічильниками енергоресурсу. Портал Domik.ua повідомляє про правила встановлення квартирних засобів обліку газу в Україні в 2018 році.

Згідно з Законом України №2260-19 про внесення до нього змін «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» щодо порядку встановлення лічильників споживачам природного газу, індивідуальні прилади обліку газу повинні бути встановлені до 2021 року. Документ вступив в силу 19 січня 2018 року.

В законі значиться, що придбання та монтаж індивідуальних газових лічильників забезпечується за рахунок газопостачальних компаній. Споживачам надається право встановити прилад обліку енергоресурсу за власний рахунок із подальшою компесацією. «Порядок і розміри компенсації витрат на придбання та встановлення індивідуальних приладів обліку природного газу для населення встановлює кабінет міністрів України», - йдеться в документі. Ті, хто встановив лічильник власним коштом в 2018 році, повинен отримати компенсацію протягом 12 місяців із дати встановлення приладу обліку.

Читайте також: Як нараховується вартість газу у разі повірки індивідуального лічильника в Україні

Правила оснащення будинку загальнобудинковим лічильником у 2018 році

Встановлювати загальнобудинковий прилад обліку природного палива дозволяється лише за згодою співвласників багатоквартирного будинку. При цьому необхідно дотримуватися порядку, визначеного статтею 10 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Якщо співвласники відмовляються від оснащення будинку загальнобудинковим газовим лічильником, припиняти газопостачання таким споживачам забороняється.

Дізнатися детальніше про правила встановлення індивідуальних приладів обліку природного палива та поділитися своїм баченням щодо цього питання можна на форумі лічильники газу .

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Подробнее
+34624407828xxxx