Подать объявление

Хто платитиме 18%-й податок з пенсій

Хто платитиме 18%-й податок з пенсій
Віце-прем'єр Павло Розенко розповів, що оподаткування пенсіонерів, які отримують пенсії понад 10 тис. грн в Україні, торкнеться лише 11 тис. громадян. Їм доведеться сплачувати з пенсій податок, розміром 18% від суми пенсійної виплати. На думку Розенка, саме так досягнули соціальної справедливості.

Раніше Domik.ua писав про п'ять способів не підвищувати пенсійний вік

"Те, що Рада залишила оподаткування пенсій більше 10 прожиткових мінімумів, я повністю підтримую. Це торкнеться близько 11 тис. пенсіонерів. І мова йде не про доходи Пенсійного фонду, хоча при оподаткуванні пенсій бюджету в 2015 році отримав понад 1 млрд гривень, а про соціальну справедливість. Зараз буде кілька десятків мільйонів гривень. Тобто, це невеликі суми, але питання не в сумі, а в соціальній справедливості.", - зауважив Розенко.
Читайте також: Монетизація пільг та субсидій — за чи проти?

Розенко зауважив, що ті пенсіонери, які отримують пенсію від 4 тис. до 10 тис. не платитимуть податки. Серед них левова частина - колишні чорнобильці, науково-технічні працівники та військові. Загалом, оподаткування пенсій скасували понад 350 тис. пенсіонерів в той час, як працюючим пенсіонерам залишили норму про 80% виплату пенсії до кінця цього року. Якщо б цю виплату прибрати, то бюджет не доотримав би понад 1,5 млрд. грн. , а для пенсіонерів це дійсно була б суттєва новація. Відтак, скасування оподаткування практично не змінить і без того злиденне існування цієї категорії населення. Крім того, із своїх пенсійних виплат вони ще змушені платити 1,5 % військового збору.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

8 комментариев
ПРАВДА• 
А почему только 18 % , а не все 100 ??? Ведь первоначально решили облагать налогом в 80 % , так эти так называемые ,,народные" избранники, ,,зарубали " эту цифру, а согласились только на 18 %. И еще этот Курячий, преподнес все это как огромное достижение в социальной справедливости... Полный капец... Реально доскакались... Обвели лохов ,,вокруг пальца"... Скачите дальше ,господа...
-13+1
Петро• 
Розенко бреше як сивий мерин. Тільки суддів в Україні більше ніж 10 000, прокурорів біля 20 000, а скільки ще держслужбовців, які отримують пенсії значно вищі ніж 10 000 гривень.
-10+1
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Подробнее