Подать объявление

Хто повинен очолювати ОСББ у багатоквартирних будинках

Хто повинен очолювати ОСББ у багатоквартирних будинках
В Україні до 1 липня у багатоквартирних будинках мешканці мають визначитися з формою управління будинком.

Спеціалісти радять організовувати в будинку ОСББ. Як стало відомо Domik.ua, при створенні об'єднання у мешканців будинків та місцевої влади виникає багато питань — перш за все, хто має очолювати ОСББ та за що він має відповідати. Людина, яка очолить об'єднання, має не тільки слідкувати за вчасною сплатою рахунків споживачами, а й знатися на технічному обладнанні будинку, нормативно-правових документах, якими потрібно керуватися в роботі. Приміром, знати, як підготувати інженерні комунікації будівлі до опалювального сезону. Урядовці переконані, що управитель повинен розуміти специфіку своєї роботи.

Читайте також: Як створити ОСББ у багатоквартирному будинку, - інфографіка

За словами заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуарда Кругляка, в країні зростає кількість об'єднань співвласників у багатоповехових будинках. «Ми маємо ситуацію, коли протягом 2015 року та з початку 2016 року кількість новостворених ОСББ зростає майже у геометричній прогресії. Це позитивна тенденція, яка, в той же час, має і негативну сторону. Справа в тому, що ми отримаємо багато скарг від мешканців багатоквартирних будинків на те, що значна частина людей, які очолили ОСББ, на справді не розуміють специфіки своєї роботи», — розповів Едуард Кругляк.

Заступник міністра навів приклад такої скарги: «Наприклад, коли йде питання щодо підготовки до зими, такі люди не розуміють і навіть не знають про існування відповідних нормативних документів, якими необхідно керуватися. І фактично на питання щодо підготовки господарства до зимового періоду мешканці отримують відповідь, що влада дасть гроші і будинки будуть готові».

Така постановка питання викликає низку проблем, зазначив Едуард Кругляк, та наголосив, що Мінрегіон вже працює над розв’язанням цієї непростої ситуації.

Читайте також: Хто і як буде обслуговувати багатоповерхові будинки

«Ми будемо збиратися, залучати відповідних фахівців та піднімати питання про необхідність посилення кваліфікаційних вимог керівників ОСББ. Якщо будуть і далі спостерігатися такі тенденції, то нам навіть доведеться вносити зміни до Закону та передбачати відповідні освітні та професійні критерії, тому що житловий будинок – це серйозний інженерний об’єкт. Дуже хотілося б щоб мешканці призначали керувати ОСББ відповідальних та фахових людей», — зауважив Едуард Кругляк.

Більше про переваги створення ОСББ у багатоквартирному будинку читайте на форумі .

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Подробнее
+34624407828xxxx