Подать объявление

Як визначатися ціна на послуги з управління багатоквартирним будинком

Як визначатися ціна на послуги з управління багатоквартирним будинком
Ціна на послугу з управління багатоквартирним будинком має складатися з витрат на утримання багатоквартирного будинку (утримання спільного майна та прибудинкової території, поточного ремонту спільного майна) та винагороди управителеві.

Такі норми передбачені у проектах Порядку проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку та Типового договору про надання послуг з управління багатоквартирним будинком та чинному законодавстві.

Про це заявила директор Департаменту економіки систем життєзабезпечення Наталія Хоцянівська.

«Витрати на утримання багатоквартирного будинку мають розраховуватися виключно з урахуванням переліку послуг, який передбачено у проектах Порядку проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку та Типового договору про надання послуг з управління багатоквартирним будинком»,- пояснила директор Департаменту.

За словами Наталії Хоцянівської, Перелік є мінімально-необхідним і може бути зменшений лише за об’єктивних умов експлуатації будинку. Решта мають в обов’язковому порядку надаватися, оскільки саме вони забезпечують належний технічний, санітарно-гігієнічний, протипожежний стан будинку та прибудинкової території.

Читайте також: Які кошти українці можуть використати на утеплення квартир та будинків

«Під час проведення конкурсу передбачено, що конкурсна документація повинна містити перелік складових послуги з управління багатоквартирним будинком та вимоги щодо якості надання послуги, періодичності виконання робіт з посиланням на стандарти, нормативи, норми та правила»,- додала вона.

До складу ціни на послугу з управління багатоквартирним будинком включаються витрати з утримання будинку, його технічного обслуговування, поточного ремонту та витрати на оплату комунальних послуг стосовно спільного майна багатоквартирного будинку.

Проте витрати на капітальний ремонт, реконструкцію, реставрацію можуть відшкодовуватися за окремими договорами з співвласниками.

Обговорити деталі управління багатоквартирним будинком можна на форумі Domik.ua .

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

3 комментария
ВЛАДИМИР• 
Столько, много "хорошего" делается по поводу тарифов и коммунальных платежей!!! А где нормальные пенсии и зарплаты!? Ох и доиграется эта гре....я власть
-8+0
Борис• 
Обратитесь к своему работодателю, с просьбой повысить вам зарплату.
0+5
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Подробнее