Подать объявление

Як правильно розрахувати вартість газу до сплати

Як правильно розрахувати вартість газу до сплати
В Україні змінилася вартість газу. З 1 травня паливо для свіх споживачів коштує 6,9 грн за 1 куб. м, виняток становлять релігійні організації — для них газ відпускається за ціною в 3,9 грн/куб.м.

Для того, щоб сплачувати вартість спожитого газу за фактичними обсягами використання, варто вчасно надавати показання лічильника постачальнику газу. Споживач повинен щомісяця знімати показання лічильника станом на 1 число та передавати газорозподільній компанії до 5 числа. Не отримавши фактичні показання вчасно, обсяг спожитого газу розрахує газова компанія відповідно до алгоритму, який затверджений регулятором. Саме на цей обсяг постачальник виставить споживачеві рахунок за газ.

Споживачам слід враховувати, що з моменту передачі показань (крім особистого візиту до абонслужби) до внесення їх в особовий рахунок потрібен певний час, а сам розрахунок проводиться у стислі терміни.

Якщо показання передаються (обробляються) після 5 числа, вони будуть внесені на особовий рахунок вже після проведення системою розрахунку за попередній місяць і, відповідно, у рахунок ніяк не зможуть потрапити.

Читайте також: Як розраховуватися за спожитий газ за новими правилами

Як передати показання лічильника газу

Споживач можете передавати показання лічильника з Особистого кабінету на сайті 104.ua. Також можна передавати показання лічильника можна за телефоном, електронною поштою та відвідавши абонслужбу. Деякі підприємства приймають показання лічильників SMS-повідомленнями чи онлайн.

Важливо передавати показання тим службам або представникам вашої газової компанії, які на це уповноважені, аби показання були вчасно оброблені газорозподільною компанію.

Раніше Domik.ua повідомляв, як правильно знімати та записувати показання приладу обліку газу .

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее