Подать объявление

Як визначити міцність новобудови

Як визначити міцність новобудови
Обираючи квартиру в сучасному висотному будинку, слід перш за все звернути увагу на те, наскільки міцний будинок. Від яких чинників залежить міцність споруди?

Нормою сучасного будівництва є постійне збільшення кількості поверхів, що, в свою чергу, зумовлює посилення вимог до міцності житлових споруд.

Міцність споруди, перш за все, залежить від місця, де знаходиться будинок, від ґрунту, фундаменту будівлі, а також якості шахт ліфтів, які забезпечують вертикальну жорсткість будинку і якість тримальних конструкцій. Важливі маса будинку та навантаження на фундамент. Аналіз ґрунту звичайному інвестору отримати складно, й розібратись без фахових знань теж важко. Але є низка непрямих ознак, які багато про що можуть розповісти. Зокрема, варто насторожитися, якщо висотний будинок стоїть на крутому схилі — існує небезпека зсувів ґрунту. Якщо поруч є водоймище, ймовірно, що є й підземні води – це може ускладнити будівництво та зменшити строк експлуатації будівлі.

Має значення й якість фундаменту. Сьогодні фундамент будівлі зазвичай являє собою суцільний моноліт, залитий безпосередньо на будівельному майданчику. Слід звернути увагу й на те, чи використовувалися під час будівництва палі (сваї) — з ними будинок міцніший.

І, нарешті, якість тримальних стін. Найбільш поширеними сьогодні є монолітно-каркасна технологія та монолітна. Однак будують і за збірно-монолітною технологією, й за технологіями цегляної кладки й збірної панелі.

Найбільшу міцність і тривалість експлуатації забезпечує монолітно-каркасна технологія. Вона ж є й найоптимальнішою з точки зору сейсмічної безпеки. Однак з міркувань економії, монолітно-каркасну технологію використовують не завжди.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

1 комментарий
Павло• 
" Найбільш технологіями будівництва сьогодні є монолітно-каркасна технологією та монолітна." Тут пропустили слово "поширеними" після "найбільш".
0+1
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Подробнее