Подать объявление

Як живеться в ЖК Orange Park: огляд, відгуки мешканців і індекс надійності

Як живеться в ЖК Orange Park: огляд, відгуки мешканців і індекс надійності
Катерина Голубенко з'їздила на екскурсію в село Крюківщина Бучанського району та з'ясувала, що даний населений пункт може сміливо претендувати на звання сучасного містечка-супутника столиці. Про переваги і недоліки життя в ньому, розповімо на прикладі ЖК Orange Park.

Содержание

Досі я жодного разу не була в Крюківщині. Хоча до населеного пункту від кордону з Києвом усього 5,5 км. Тривалий час цей напрям залишався не надто затребуваним серед інвесторів і будівельних компаній. Проте переглянувши актуальні пропозиції в новобудовах на порталі Domik.ua, зрозуміла, що околиця стрімкими темпами перетворюється в сучасне містечко. Почати своє знайомство з Крюківщиною вирішила з екскурсії до ЖК Orange Park. У 2020 році новобудова була нагороджена премією «Вибір споживача 2019» від Всеукраїнського галузево-аналітичного центру.

Як дістатися до новобудови

ЖК «Оранж Парк» розташований на в'їзді в село Крюківщина Бучанського району (раніше Києво-Святошинського), в 5,5 км від столиці. Секції комплексу тягнуться вздовж вулиці Одеської. Ще років 10 тому в околиці були одні поля. В останні роки тут почала формуватися територія сучасної житлової забудови і соціально-побутова інфраструктура. Хвилюватися, що доведеться діставатися «на перекладних» і йти бездоріжжям по коліно в багнюці, не варто.

До введення карантину мешканців комплексу возила безкоштовна маршрутка від забудовника до станції метро «Теремки» та Севастопольської площі. У зв'язку з жорстким обмеженням кількості пасажирів, забудовнику довелось відмовитись від такої ідеї. Я вирішила їхати громадським транспортом. Повз новобудови курсують приміські маршрутні таксі № 427 і 723, кінцева зупинка яких — станція метро «Виставковий центр». Вартість проїзду може варіюватися залежно від місця призначення. У маршрутці № 723 від «ВДНГ» до села Крюківщина з мене взяли 10 грн. Дорога зайняла 30 хвилин, водій гальмував на кожній зупинці, щоб підібрати або висадити пасажирів. У 9-9.30 ранку трафік був насиченим, але заторів я не побачила. Невелику «тягнучку» помітила лише на в'їзді в село Гатне, повороті біля ТРК «МегаМаркет». Від станції метро «Теремки» до новобудови дорога машиною займає хвилин 10-15.

На онлайн картах і в спеціалізованих додатках найближчою зупинкою громадського транспорту значиться «Садок Вишневий» в 100 м від комплексу. Проте біля в'їзду на територію ЖК Orange Park передбачено місце під зупинку, яку обіцяють обладнати на початку 2021 року. Орієнтир для водіїв громадського транспорту — «в'їзд в Крюківщину», навпроти гіпермаркету «Фора». Хоча проґавити новобудову важко, її видно здалеку.

Маршруткою № 723 можна доїхати від станції метро «Виставковий центр» до ЖК Orange Park

Перше враження про ЖК Orange Park

Знак «Вас вітає Крюківщина!» губиться на тлі яскравих фасадів. Спокійну біло-коричневу кольорову гаму розбавляють помаранчеві акценти. Звідси, можливо, і назва проєкту — Orange Park. Будівлі виконані в сучасному європейському стилі. Комплекс оточений елітними котеджними селищами, лісами і полями. Через дорогу знаходиться ландшафтний заказник «Озерне», площею понад 30 га. Під час в'їзду в Крюківщину добре видно лише один П-подібний будинок житлового комплексу. Якщо повернути за ріг, на вул. Прикордонну, стає зрозумілим масштаб проєкту. За планом до 2025 року тут буде 34 секції на майже 2 тис. квартир, дві торговельно-офісні будівлі, плюс простора прибудинкова територія з усією необхідною інфраструктурою. Детальніше про все розповім трохи нижче.

З боку вулиці Одеської на перший погляд життя в комплексі здається не дуже затишним через близькість до пожвавленої дороги. Але це відчуття зникає, коли потрапляєш у внутрішній двір, повністю відгороджений будівлями від придорожнього шуму і вільний від машин. Потрапити на територію без електронного ключа-пропуску сторонньому неможливо. В'їзд транспорту контролює охорона, тому прямую до відділу продажу, щоб дізнатися умови придбання і як можна опинитися на території. 

Фасади Orange Park виконані в трьох кольорах: біло-коричневий фон із помаранчевими акцентами

Читайте також: Місця для дозвілля поруч з ЖК Orange Park —  відеоогляд

Відділ продажу: сервіс, ціни, умови купівлі 

Відділ продажу прикрасили до новорічних свят. Відвідувачам пропонують чай-каву. Про здоров'я співробітників та інвесторів піклуються. Під час мого візиту медсестра приватної лабораторії проводила всім менеджерам тест на коронавірус, а персонал постійно знаходився в масках. Бажаючим подивитися, як просувається будівництво, видають не лише каски. У дощову погоду відвідувачам пропонують парасольки і гумові чоботи. Порадувало, що взуття можна обрати різних розмірів, починаючи від 36-го.

Відділ продажу ЖК Orange Park знаходиться біля другої П-подібної будівлі (секції № 8─15)

У відділі продажу пропонують великий вибір варіантів. Площа квартир від 34 до 135 кв. м. Планування: одно-, дво-, три-, чотири-, п'ятикімнатні, дворівневі та житло з власним подвір'ям.

Тип квартири

Площа, кв. м

Кількість варіантів планування

Однокімнатні (стандартні)

Від 34 до 50 

17

Двокімнатні (стандартні)

Від 53 до 68 

12

Трикімнатні (стандартні)

94 

1

Дворівневі (дво-, три-, чотири-, п'ятикімнатні)

Від 76 до 135 

37

Квартири з подвір'ям (одно-, дво-, трикімнатні)

Від 44 до 95 

11

У грудні 2020 року ціни на квартири стартували від 695 тис. грн. У наявності було житло у вже зданих 10-12-й секціях, правда, залишилося лише велике за площею. Триває продаж житла в 13-17-й секціях і 28-й, що знаходяться на етапі будівництва. Значний плюс — квартири з правильним плануванням.

Менеджер Тетяна показує мені найпопулярніший варіант однокімнатної квартири — 40,98 кв. м. «Площа житлової кімнати — 15, кухня-вітальня займає 16,41 кв. м, легко зонується на робочу поверхню і місце для відпочинку. Тому така однокімнатна прирівнюється до двокімнатної квартири. Вона видова: вікна виходять на ліс і розташована на сонячній стороні. У комплексі немає жодної однокімнатної квартири на північній стороні будівель, всі розташовані на півдні, південному сході та південному заході. Завдяки цьому в приміщеннях буде більше сонячного світла і тепла», — розповіла менеджер.

Варіанти описаного планування доступні в 16-17-й секціях. Обійдеться плюс-мінус у 850 тис. грн. Тетяна пояснює, що на вартість впливає розташування відносно поверху: чим вищий, тим дорожча, різниця в ціні може становити до 5 тис. грн на загальній сумі квартири.

Особисто мені дуже сподобалися квартири із закритим подвір'ям на перших поверхах. Гарна альтернатива приватному будинку за збереження всіх вигод життя в багатоповерхових будівлях. Можна облаштувати зону відпочинку, приватний дитячий майданчик або розбити справжній сад.

Планування однокімнатної квартири площею 40,98 кв. м в ЖК Orange Park

Планування двокімнатної квартири площею 84,6 кв. м із двориком в ЖК Orange Park

Забудовник пропонує розстрочку терміном від 12-ти до 30-ти місяців, в залежності від запланованої дати введення будинку в експлуатацію. Початковий внесок для однокімнатних квартир — 50, а на інші типи житла — від 30%. Також компанія готова надати індивідуальні умови придбання житла на виплат.

Інформація про новобудову

Девелопер і інвестор проєкту — Orange Development Group. Генеральний підрядник — ТОВ «ОРАНЖ БУД». Замовник — фізична особа Барабаш М. Ю./ОК «Житлово-будівельний кооператив «Оранжпарк-2». ЖК Orange Park — проєкт класу «комфорт +».

Стартував проєкт у 2015 році. Усього в комплексі заплановано 16 багатосекційних будинків різної поверховості (9-10 поверхів). Два П-подібних, інші — прямі. Ще дві окремі триповерхові будівлі віддадуть під комерційні приміщення. Особливість проєкту — велика прибудинкова територія. На сайті комплексу відзначають, що кожен двір отримає рекордну на ринку новобудов площу 4000 кв. м. Концепція ЖК — «двір без машин», усі парковки розташовані за зовнішнім периметром будівель і за територією комплексу. ЖК огороджений і цілодобово охороняється. Обладнано систему відеоспостереження.

Основні покупці нерухомості тут, каже керівник відділу продажу Дмитро, — це сімейні люди: «Ми виграємо тим, що співвідношення забудови до прибудинкової території — 30 на 70%. Цей комплекс був запроєктований, як простір для комфортного життя сім'ї. Двір вільний від машин. Батьки можуть не хвилюватися за безпеку дітей. Не потрібно бігти на 7-8-й поверхи, щоб дитина сходила у туалет, помила руки чи сполоснула фрукти — в холах передбачений для цього санвузол. У нас немає в продажу жодної квартири за договором відступлення: люди купують житло для себе».

Документи новобудови

Кадастрові номери ділянок секцій № 1-2 — 3222484000:02:002:5529, секцій № 3-5 — 3222484000:02: 002:5528, секцій № 6-7 — 3222484000:02:002:5526, секцій № 8-9 — 3222484000:02:002:5660, секцій № 10-12 — 3222484000:02:002:5663, № 13-14 — 3222484000:02:002:5661. Секції № 15-17 будують на ділянці 3222484000:02:002:0058. Будинок № 28 зводять на території 3222484000:02:002:0009. Цільове призначення землі під уже зданими секціями і тими, що знаходяться на етапі зведення, — «для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку». Функціональне призначення ділянки, згідно із містобудівними умовами і обмеженнями, передбачає можливість зведення будівельного об'єкта, заявленого забудовником. За умови, що максимальна висота будівель не повинна перевищувати 32 м.

Скриншот сторінки містобудівних умов і обмежень із сайту ЖК Orange Park і дані з Кадастрової карти України

На сайті Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) України зареєстровано декларації про початок будівельних робіт у селі Крюківщина на вул. Одеська, 23, 23а, 23б, 25а. Декларації про початок виконання будівельних робіт, отримані до 2017 року, вважаються чинними до закінчення терміну будівництва і дають право на зведення будівель всіх категорій складності. У 2019 році «Житлово-будівельний кооператив «ОРАНЖПАРК-3» отримав дозвіл на будівництво на вулиці Одеській багатоквартирного житлового будинку — другої черги ЖК Orange Park.

Скриншоти зі сторінки реєстру ДАБІ, що стосуються зведення ЖК Orange Park

У відділі продажу пред'являють технічні умови (ТУ) на підключення до електромережі, каналізації та дозвіл від Державного агентства водних ресурсів.

Щоб дізнатися більш детальну інформацію про новобудову, можна замовити на BildControl детальний звіт проєкту.

Індекс надійності

На пошуковику надійних новобудов Bild.ua комплекс відзначений помаранчевим щитом і середнім індексом надійності. Новобудова набрала 181 бал із 220 можливих.

«Білд» присвоїв ЖК Orange Park середній індекс надійності

Внутрішня інфраструктура

Концепція житлового комплексу — «мама-friendly». Поки повністю облагороджений двір лише біля першого зданого будинку. При вході сюди одразу вражає величезна пісочниця, де спокійно можуть грати всі малюки, що живуть в новобудові. Для малечі встановили кілька розважальних комплексів із гойдалками, гірками, скеледромами. Для старших дітей і дорослих обладнаний куточок воркаута і тенісний стіл. Для маленьких мешканців регулярно проводять івенти. Наприклад, 19 грудня 2020 року тут грандіозно відзначали День святого Миколая і Новий рік. У торговельно-офісній будівлі на території комплексу у вересні відкрили приватний дитячий садок «Мандаринка». Запрошують малюків із 2-х до 6-ти років. У групах до 12-ти дітей, з осені 2020 року функціонують перші чотири групи загальною площею 300 кв. м, а вже в 2021-2022 рр. планується відкриття ще 500 кв. м. Вартість повного дня — 10500 грн/міс., плюс 5 000 грн разовий внесок. Мешканцям ЖК Orange Park надається знижка: щомісячна оплата становитиме 9 200 грн і не доведеться вносити разовий платіж.

На подвір'ї біля другого будинку обіцяють поставити більше спортивних снарядів. Крім того, у планах забудовника прокласти велосипедні доріжки за внутрішнім периметром території.

Концепція ЖК «Оранж Парк» — «мама-friendly»

За будинком обладнали зони для барбекю з альтанками, лавками і дитячими майданчиками, а також місце для вигулу собак. Правда, це тимчасове розташування. У планах будівельної компанії звести там ще один будинок, а барбекю-зону і місце для вигулу домашніх улюбленців модернізують і розмістять у іншій локації.

Серед бонусів — санвузол в парадному, в під'їздах передбачено кімнату для дитячих візочків, де можна залишити і велосипеди. Для двоколісного транспорту також встановили велопарковки біля входу в будинок. Ще одна фішка — полиці для буккросингу, де кожен мешканець може безкоштовно взяти почитати якусь книгу або залишити вже прочитану для сусідів. Використані батарейки люди також не викидають, а збирають, щоб керуюча компанія потім віддала їх на переробку. За обслуговування комплексу відповідає ЖЕК, створений забудовником. Тариф — 8,15 грн/кв. м, плюс 2,77 грн/кв. м обійдеться охорона і система відеоспостереження. Крім керуючої організації, вирішувати побутові питання допомагає також клієнт-сервіс, наприклад, прочистити витяжку чи ін. Вони ж консультують покупців квартир у ще не зданих секціях. Загалом, клієнт-сервіс акумулює всі звернення мешканців і інвесторів, розподіляє їх за відповідним департаментом для оперативного отримання та надання відповідей.

Для велосипедів проєктом комплексу Orange Park передбачені парковки і велодоріжки

У житлових будинках немає комерційних приміщень. Всю сферу послуг винесено в торговельно-офісну будівлю — тут вже функціонують дитячий садок, офіси, ресторан, кав'ярня, магазини одягу та подарунків.

Найближча інфраструктура

Сфера послуг у цій місцевості активно розвивається. Через дорогу від новобудови відкрився гіпермаркет «Фора», який працює 24/7. Крім ресторану, кафе, бутика подарунків та інших магазинів, розташованих у комерції ЖК Orange Park, в сусідніх комплексах функціонують кав'ярні, суші-бари і піцерії, салони краси, продуктові магазини. У радіусі півтора кілометра знаходяться ще 5 приватних дитячих садків і центрів розвитку, а також державний садок-ясла «Барвінок» (с. Крюківщина). Школярів приймають у найближчі приватні заклади «Школа навпаки» (с. Крюківщина) і «Iнтеграл» (с. Гатне), а також державну ЗОШ № 1 (с. Крюківщина).

Перевага розташування новобудови — чисте повітря та природа навкруги. У 500 метрах ландшафтний заказник «Озерне», загальною площею 31 га з хвойними деревами і дубами. Трохи далі, у 850 метрах, знаходиться озеро «Добрий Дуб». До ще двох озер «Купель» та «Крючок», 2-3 км. Навколо всіх трьох водойм облаштовані пляжні зони.

Як будується ЖК Orange Park: темпи будівництва, якість, оздоблення квартир

Першу секцію здали в 2016, а другу в 2017 рр. У 2018 році ввели в експлуатацію ще 5. У середині 2019 року документи отримали 8-а і 9-а секції. Усі перераховані вище секції здавалися без затримок. Далі темпи будівництва знизилися. Будівельна готовність 10-, 11- і 12-ї секцій була з затримкою у 8 місяців. Ввели їх в експлуатацію в IV кварталі 2020 року. У грудні 2020 року планували здати секції № 13 і 14. Представники забудовника пояснюють ситуацію об'єктивними причинами. Кажуть, затримки торкнулися, в основному 10-, 11- і 12-ї секцій, старт будівництва яких затягнувся спочатку через введення у вересні 2018 року нових Державних будівельних норм (ДБН), тому довелося коригувати проєкт. А в 2020 році плани компанії порушив коронавірус. Через пов'язаний із ним карантин в Україні були обмеження в роботі будівельних бригад. Також через світовий локдаун не могли отримати вчасно зі Швейцарії ліфти. Запевняють, що на даний момент намагаються надолужити згаяне: так, вже здані 10-та і 12-та секції, а 13-ту і 14-ту ─ планують завершити в I та II кварталах 2021 року. Секції № 15, 16, 17 і 28, будівництво яких стартувало в 2020 році, карантин не торкнувся, і роботи там йдуть відповідно до плану.

Я вирішила прогулятися на будівництво. Будинки зводяться за монолітно-каркасною технологією. Будівлі стоять на залізобетонній подушці, зануреній в землю до 2-х м. Стіни з газобетону завтовшки 200 мм з додатковим утепленням базальтовою плитою (екологічно чистий і протипожежний матеріал). Сучасна технологія кесонних міжповерхових перекриттів забезпечує високий ступінь звукоізоляції, рівну поверхню підлоги і стелі. Стіни утеплюють мінеральною ватою завтовшки 100 мм.

Перебіг будівництва ЖК Orange Park в грудні 2020 року

На будмайданчику в день мого візиту кипіла активна робота. Крутилися будівельні крани, на всіх будівлях працювали робітники. П-подібні будинки складаються з 7-ми секцій. Перший повністю заселений. Другий будинок зданий частково. 8-а і 9-а секції також повністю заселено і інвестори 10-12-ї секцій очікують на видачу ключів. Забудовник каже, що залишилося вирішити питання з газовиками, сподіваються, зробити це в найближчий місяць. 13-ту секцію будинку із зовнішнього боку утеплюють, з двору вже фарбують фасади. Здати її планують в I кварталі 2021 року. У 14-й секції триває скління. Її введення в експлуатацію заплановано на II квартал того ж року. До весни-літа повинні облаштувати і прибудинкову територію нових секцій.

Трохи далі зводять наступний будинок, який буде складатися з трьох секцій. У 15-й і 16-й височіють 6 поверхів монолітної конструкції, почали кладку стін. У 17-й секції поки працюють над монолітом. Завершити весь будинок повинні до I кварталу 2022 року. Ще один будинок із секціями № 28 і 29 знаходиться на етапі фундаменту.

В одних секціях буде на поверсі 10 квартир, в «преміальних» — по 4. Парадні викладені плиткою, в кожній секції різною: одні в спокійних бежевих тонах, інші — в яскравих помаранчевих. У кожному під'їзді передбачено один ліфт бізнес-класу фірми Schindler. Ліфти безшумні, із сенсорною панеллю керування. У під'їздах два виходи: у внутрішній двір і у бік парковки. Здивував незвичайний домофон, який виконує функцію консьєржа. Гаджет розпізнає обличчя мешканців, тому власникам квартир немає необхідності копирсатися в сумках у пошуках ключа — пристрій пропустить «своїх» у будинок.

Внутрішнє оздоблення будинку в ЖК Orange Park

Квартири передаються покупцям комплексу Orange Park з чистовим оздобленням

Усі квартири здаються з чистовим оздобленням. Підлога з лазерною стяжкою готова до укладання підлогового покриття. Стіни з машинною штукатуркою: можна одразу клеїти шпалери чи фарбувати. Встановлено енергозберігаючі двопрофільні п'ятикамерні склопакети, металеві двері з МДФ-накладками, сталеві радіатори, прилади обліку газу, води та електроенергії. Серед переваг також

шумоізоляційний шар на підлозі по всій квартирі та двоконтурний газовий котел, управляти яким можна зі смартфона. У преміальних секціях передбачено теплу підлогу на кухні. Висота стель на перших поверхах — 3, на типових — 2,78 м. На власних подвір’ях будівельники укладають штучну траву і бруківку. За підрахунками відділу продажу, завдяки такій комплектації, покупці зможуть заощадити до третини вартості ремонту.

Будинки першої черги здавали з розводкою електрики, але за відгуками мешканців зрозуміли, що власники квартир переносять розетки під свій дизайн інтер'єру. Опалення та гаряча вода індивідуальні за рахунок газових котлів. Водовідведення централізоване. Воду мешканці отримують артезіанську з 200-метрових свердловин, пробурених на території житлового комплексу. Перед тим, як потрапити в квартири, вона проходить додаткове очищення системою Osmos.

Читайте також: Артезіанська вода тепер в кожній квартирі ЖК Orange Park

Що пишуть на форумі про новобудову

На форумі ЖК Orange Park обговорюють будівництво нової дороги від Orange Park до Великої окружної, видачу ключів 10-12-й секціям, облаштування прибудинкової території біля цих будинків і перебіг будівництва 15-17-ї секцій. Загалом інвестори оптимістично налаштовані. Мешканці вже заселених черг діляться позитивними враженнями. Наприклад, форумчанин під ніком vmsoroka пише: «Вода зі своєї свердловини — ... подається цілодобово, навіть за відсутності електрики (обленерго останнім часом трохи пустує). Парковка — великих проблем немає, на території можна припаркуватися до 8-ї вечора спокійно, зробили додаткову парковку перед комерцією за територією ЖК. Тарифи на електроенергію як по всій території України для населення». SalashenCo додає: «... на опаленні дуже відчутна економія. Точно в 2-3 рази дешевше обходиться, ніж централізоване опалення». З нарікань: зниження темпів будівництва в минулому через локдаун, відключення світла і водопостачання, деякі обурюються якістю води.

Відгуки мешканців

Почути думку про новобудову хочу з перших вуст. Станом на грудень 2020 року в комплексі проживає близько 700 родин. У ранковий час на майданчику гуляє багато матусь із дітьми і бабусь, які доглядають за онуками. Малюкам тут нудьгувати не доводиться. Одні катаються на самокатах по викладених доріжках, інші облюбували гойдалки або величезну пісочницю.

Надія катає однорічного малюка Платона на гойдалці. Розповідає, що живе в комплексі майже три роки. Запевняє, що Orange Park її сім'ї подобається, однак називає і мінуси.

 — Є нюанси, але я гадаю, що є скрізь такі нюанси, коли новий новобуд. Так все нормально начебто. Мені тут подобається розташування. Я завжди хотіла ближче до Теремків жити, у мене все на Теремках зав'язано. Тут тихо начебто. Мінуси, що не централізоване водопостачання. Мені не подобаються свердловини. Якщо таку квартиру буду обирати, то тільки з централізованим водопостачанням. Тому що свердловини — це забилися фільтри і відключили воду, на скільки відключили, не знаємо. Я гадаю, що епопея з водою не закінчиться, поки не добудують повністю весь комплекс.

 — У вас підростає син, у садок «Мандаринка» плануєте вести?

 — Дорогий цей садок. Я до приватних спокійно ставлюся, тому що у мене діти всі хворіють, а платити треба все одно незалежно від того, ходиш ти або не ходиш. Але якщо буде можливість, то може і тут підемо. Зручно, що він прямо під будинком. Я дивлюся, що тут добре працює вихователь, дітей багато ходить. Думаю, батьки не просто так їх сюди водять. 

Підходжу до бабусі з активним малюком. Надія Василівна каже, що тут живе її донька. А вона приїжджає допомогти їй з Дмитриком, хлопчикові нещодавно виповнився рік.

 — Як вам «Оранж Парк»? Які переваги та недоліки помічаєте?

 — Шикарно. Подобається. Тут живе дочка, але я гуляю з дитиною. А так задоволена. Тут тихо, спокійно, дітей багато у дворі грається. Чистота! Тут всюди порядок. Охорона є, сміття прибирають двірники — все красиво і все чудово. У мене син купив квартиру в будинку в Харкові, пройшло 8 років, а під'їзди в поганому стані. Погано! А тут шикарно, тут все чистенько, охайненько так.

Продовжую кружляти по території ЖК. На зустріч мені йде усміхнена бабуся з собачкою. Відрекомендувалася Вірою Василівною. Каже, що живе тут з донькою та онукою. Стверджує, що тут їй подобається все — всім задоволена.

 — Як собачку кличуть? Якою вона породи?

 — Фанею кличуть. Породу не скажу, не знаю.

 — Є, де погуляти з вихованцем?

 — На тому боці знаходиться майданчик (показує на зону вигулу), і вона прямо біжить туди. Вранці та ввечері виводжу.

Взагалі мешканці комплексу дуже оптимістичні та життєрадісні. Усі були ввічливими, доброзичливими і відкритими. Мій «броунівський рух» по території помітив охоронець. Підійшов і з ввічливою посмішкою поцікавився, чим він може мені допомогти. Порадувала ще одна деталь: у дворах заборонено палити. Для цього передбачені спеціальні місця. Рівень культури відзначає і мешканка комплексу Тетяна Іванівна. Її сім'я взяла квартиру в 9-й секції. Придбанням залишилася задоволена.

 — Чому зупинили свій вибір на цьому комплексі?

 — Коли ми обирали житло, по-перше, нас цікавила вартість квартири, розстрочка, термін виконання. Правда, затримали, але я гадаю, три місяці — це небагато.

 — Як вам живеться в комплексі?

 — Мені тут подобається. Гідно і пристойно. Все комфортно, все добре. Дуже доброзичливі люди. Єдине, що вимикається світло і бувають проблеми з водою.

Велика проблема практично в усіх новобудовах Києва — брак паркомісць. Підходжу до дівчини, яка тільки но припаркувала свою іномарку на стоянці комплексу. Ганна розповідає, що оселилися в новобудові два роки тому.

 — Який стан справ із паркуванням у комплексі?

 — Поки у нас з паркуванням дуже добре, враховуючи, що практично всі машини тут на території стоять. Але, коли заселиться наступна черга, тоді доведеться ставити за територію. Але все одно можна і на парковці «Фори» поставити, це ж не десь на узбіччі. Нам подобається тут дуже. Бувають проблеми з водою. А так, ми задоволені дуже.

З огляду на те, що на якості води акцентували увагу деякі мої співрозмовники, я звернулася з цим питанням до представників забудовника. Вони, в свою чергу, пояснюють, що проблема з водою виникає через те, що комплекс поки що підключений за тимчасовою схемою електрики. Обленерго періодично відключає будинки від постачання в зв'язку з профілактичними роботами. У квартирах зникає світло і вода, яку качає з артезіанської свердловини насос. Коли напруга в мережі з'являється, різке включення насосів призводить до того, що з дна піднімається осад. Через це у людей в перші хвилини після відключення-включення електропостачання, а, відповідно, і свердловин, тече з кранів каламутна вода, забиваються фільтри. Будівельна компанія постійно працює над вирішенням проблеми з водою в міру її виникнення, а комплексне рішення планується вже навесні 2021 року. До цього часу повинні обладнати свою підстанцію і передати на баланс Обленерго. Люди зможуть укласти прямі договори з постачальниками електроенергії, налагодиться система подачі й очищення води, також будуть встановлені додаткові фільтри.

Підсумки

Що не сподобалося:

  • проблеми з водопостачанням;
  • відключення електроенергії;
  • ціни в приватному дитячому садку;
  • соціально-побутова інфраструктура тільки почала розвиватися.

Що сподобалося:

  • розташування в оточенні природи з одночасною близькістю до Києва і метро;
  • велика комфортна прибудинкова територія з безліччю активностей для дітей та дорослих;
  • двір без машин;
  • відсутність комерційних приміщень у житлових будинках;
  • широкий вибір планувань квартир, в тому числі житло з персональними двориками;
  • якість чистового оздоблення;
  • система безпеки;
  • бонуси: кімната для дитячих візочків, парковка для велосипедів, буккросинг, сучасний домофон і безшумний ліфт;
  • оптимістичні та доброзичливі мешканці;
  • плани забудовника вирішити проблему з електроенергією і водопостачанням в найближчі місяці.

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Подробнее