Подать объявление

Як зменшити об'єм споживання холодної та гарячої води: топ-10 порад

Як зменшити об'єм споживання холодної та гарячої води: топ-10 порад
Споживачі можуть заощадити кошти на сплаті холодної та гарячої води, зменшивши об'єм використання енергоресурсів.

Портал Domik.ua публікує поради щодо економного використання холодної та гарячої води в житловому приміщенні. Про впровадження економії води в побуті розповіли в Державному агентстві з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності).

1. Закривати крани води, якщо нею не користуються, під час гоління, чищення зубів, приготування їжі. Наприклад, під час чищення зубів щохвилини втрачається близько 10 літрів води. Забезпечити ефективне споживання води допоможе електронний змішувач, який вмикається у разі піднесення до нього руки або посуду.

2. Заміна змішувача з двома кранами на важільний пристрій. «Можна встановити комфортну температуру, вмикати та вимикати кран одним рухом, а не крутити їх щоразу, марно витрачаючи воду та гаючи час», - радять у держенергоефективності.

3. Вчасний ремонт сантехніки. З несправного зливного бачка на добу витікає близько 2000 літрів води, а з крану що тече — 500 літрів. За втрачену воду доведеться сплачувати за діючими тарифами.

4. Оснащення квартир індивідуальними лічильниками холодної та гарячої води. За наявності приладів обліку води в квартирі споживач сплачує за фактичні об'єми використаних енергоресурсів.

Читайте також: Норми використання холодної та гарячої води для субсидіантів в Україні в 2017 році

5. Приймати душ замість ванни. Це дозволить зекономити до 60% води. На ванну витрачається 140-160 літрів води, а на п'ятихвилинний душ — 30-50.

6. Не використовувати воду для розморожування продуктів. «Не рекомендується розморожувати продукти – м’ясо, рибу - під струменем води. Це не лише марне витрачання води та тепла, але й знищення корисності продуктів», - повідомили в агентстві.

7. Використовувати подвійну раковину для миття та ополіскування посуду. Щоб зменшити кількість використаної води, можна в одній раковині мити посуд, в іншій — ополіскувати.

8. Перекривати вентиль подачі води, якщо в приміщенні декілька днів ніхто не буде перебувати.

9. Повністю завантажувати пральну та посудомийну машини.

10. Встановити в квартирі чи будинку зливний бачок із двома клавішами зливання. За економного зливання використовується 3-6 літрів води замість 10-12-ти за звичайного.

Дізнатися детальніше про способи економії холодної та гарячої води і поділитися своїми рекомендаціями можна на форумі все про ЖКГ в Україні .

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Подробнее
+34624407828xxxx