Подать объявление

Які заходи дозволять сплачувати за комунальні послуги на 50% менше

Які заходи дозволять сплачувати за комунальні послуги на 50% менше
Чиновники закликають українців утеплювати свої оселі, аби зменшити використання енергоресурсів та зекономити на вартості комунальних послуг.

Для покращення умов впровадження енергоефективних заходів в Україні діє програма, за якою українці можуть оформити «теплий кредит» та отримати компенсацію.

Як стало відомо Domik.ua , наступним кроком, який допоможе зменшити використання енергоресурсів в країні — є створення Фонду енергоефективності. Він дасть можливість привести вітчизняне законодавство у відповідність до норм ЄС. Йдеться про стандартизацію енергоефективності будинків і комерційний облік послуг. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

Читайте також: За чий рахунок можуть утеплити багатоквартирні будинки

«Людина, утеплюючи своє житло, повинна розуміти, що може досягти не 10-15% економії, а 40-50%. Є приклади, коли економія перевищує 70%. Саме завдяки Фонду в майбутньому українці зможуть компенсувати частину витрат після того, як клас будинку буде переведено у вищий клас енергоефективності. Наше завдання — поступово перевести житловий фонд України до найвищого класу, як в Польщі або Чехії. Створенням Фонду ми досягаємо двох цілей: надаємо технічне рішення людям з впровадження енергоефективних заходів та надаємо фінансову підтримку кожній сім’ї», — наголосив Геннадій Зубко.

Він також зауважив, що вкрай важливим є й те, що модель Фонду дозволяє залучити і європейські кошти, а не тільки ресурс держбюджету. «Наприклад, Німеччина вже готова виділити фінансовий ресурс на ці цілі. Європейський Союз теж нас підтримує», — підкреслив Геннадій Зубко.

Дізнатися більше про ефективні заходи зменшення вартості комунальних послуг та розповісти про своє бачення цього питання можна на форумі порталу Domik.ua в розділі « Як економити та зменшувати рахунки за комунальні послуги ».

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Подробнее