Подать объявление

З чого зводять стіни сучасних житлових будинків

З чого зводять стіни сучасних житлових будинків
Сьогодні існує широкий вибір технологій будівництва та матеріалів, з яких зводять тримальні конструкції й стіни житлових будинків. Щоб допомогти своїм читачам правильно обрати новобудову, Domik.ua виокремив переваги й недоліки кожного з них.

Нещодавно ми писали про переваги й недоліки основних технологій будівництва сучасних висотних будинків. Сьогодні розглянемо переваги й недоліки матеріалів, з яких викладають зовнішні та внутрішні стіни.

Також читайте: Переваги й недоліки сучасних технологій будівництва

Стіни бувають зовнішні та внутрішні. Внутрішні, в свою чергу, поділяються на міжквартирні та міжкімнатні. Вони відрізняються товщиною й часто зводяться з різних матеріалів.

Зовнішні стіни

Технологічні властивості, здатність матеріалів накопичувати вологу та пропускати повітря – основні вимоги до зовнішніх стін. Ці стіни товсті, зовнішні звуки потрапляють до оселі переважно через вікна, тому звукоізоляція у даному разі другорядна. Теплоізоляції стін також сьогодні приділяють небагато уваги, покладаючи цю функцію на зовнішній утеплювач.

Отже, розглянемо основні матеріали, з яких сьогодні зводять зовнішні стіни будинків.

Керамічна червона цегла

Різновид даної цегли екологічно безпечний, відомий усім та перевірений часом. Перевагою керамічної цегли є те, що вона не накопичує вологу, але важка та дорого коштує. Саме тому забудовники нерідко віддають перевагу іншим, легшим за дешевшим матеріалам.

Втім, у сегменті дорого житла цегла досі в пріоритеті.

Також читайте: Як визначити міцність новобудови

Керамічні блоки

Сучасні різновиди керамічної цегли. Цей матеріал виготовляють із червоної глини, вона має більший розмір, ніж класична керамічна цегла, і більші порожнини. Під час кладки керамоблоків необхідно менше розчину. Стіни, що зведені з керамоблоку, дихають, мають високу теплоізоляцію, значно легші, ніж цегляні, але не дуже міцні. Наприклад, якщо зовнішні стіни не тримальні, то треба пам’ятати про те, що така стіна не зможе витримати значне навантаження і на неї не треба чіпляти важкі полиці.

Великий розмір даної цегли дає можливість швидко зводити стіни. Матеріал накопичує вологу, але це не позначається на якості цегли.

Силікатна цегла

Для зведення стін використовується відносно рідко. Цей різновид цегли важчий за керамічну, накопичує вологу, а повітря пропускає значно гірше, ніж керамічна цегла чи керамоблоки.

Керамзитобетонні блоки

Керамзитобетон у вигляді блоків може мати різну щільність, теплопровідність та міцність. Зазвичай щільність керамзитобетону вища, ніж у керамічних блоків, але цей матеріал погано пропускає повітря.

Пінобетон

Сучасний легкий матеріал із закритими порами. Має чудові теплоізоляційні властивості, не накопичує вологу, але й зовсім не пропускає повітря. У порівнянні з іншими, цей матеріал не дорогий, тому часто використовується для зведення як зовнішніх, так і внутрішніх стін.

Газобетон

Має пористу структуру та накопичує вологу, тому зведення зовнішніх стін використовується рідко.

Також читайте: Як обманюють покупців квартир у новобудовах

Внутрішні стіни

Існують міжкімнатні та міжквартирні перегородки. Вони бувають різної товщини і навіть зводяться із різного матеріалу. Теплоізоляція у даному разі не суттєва. Увагу варто звернути на вагу матеріалів, адже у висотних будинках вони дають навантаження на фундамент, і звукоізоляцію.

Бетон

Зазвичай у монолітно-каркасних та збірно-монолітно-каркасних будинках тримальні стіни з бетону. Це дуже щільний і міцний матеріал. Якщо бетон повнотілий, без порожнин всередині, він забезпечує добру звукоізоляцію. Якщо бетонні стіни з порожнинами, звукоізоляція буде гіршою.

Керамічна червона цегла

У щільності поступається бетону, але краща за інші матеріали, з яких зводять перегородки. Забезпечує непогану звукоізоляцію й високу міцність. Але, знову ж таки, дорога й важка, тому навіть в цегляних будинках для внутрішніх стін використовується не завжди.

Керамоблоки

Часто використовуються для зведення внутрішніх стін, головним чином, завдяки тому, що легкі й водночас достатньо міцні для внутрішніх стін. Але через те, що цей матеріал має порожнини, звукоізоляцію він забезпечує погану.

Керамзитобетонні блоки

Звукоізоляційні характеристики, міцність та щільність у керамзитобетону кращі, ніж у керамічних блоків. Він легший за цеглу, але гірше накопичує та віддає енергію. Для внутрішніх стін в цілому підходить непогано.

Пінобетонні блоки

Як уже зазначалося, цей матеріал добре накопичує та віддає енергію, а отже забезпечує добру теплоізоляцію. До того ж, він легкий, тому не створює додаткового навантаження на фундамент, і недорогий. На жаль, звукоізоляційні характеристики пінобетону далекі від ідеальних.

Газобетон

Схожий на пінобетон, але менш міцний. За рахунок пористої структури матеріал здатен вивільняти гази, які використовувались під час виробництва, тому він ще й не дуже безпечний екологічно. Однак для зведення внутрішніх стін використовується часто.

Гіпсокартон та гіпсоліт

Використовується для міжкімнатних перегородок. Матеріал не надто міцний і надійний, з поганою звукоізоляцією. Але за умови правильного використання, може бути цілком пристойною альтернативою. Щоб гіпсокартонна стіна була достатньо міцною, використовувати слід якісний гіпсокартон, бажано в два шари, і якісні напрямні. Заповнення порожнини між плитами мінеральною ватою забезпечить цілком пристойну звукоізоляцію. Для санвузлів можна використовувати вологостійкий гіпсокартон.

Тип та якість будівельних матеріалів, в тому числі, й тих, якими заповнюють стіни житлових будинків, є одним із основних чинників ціноутворення. Тому при виборі квартири в новобудові на цей чинник обов'язково слід звертати увагу, аби зрозуміти, чи відповідає заявлена ціна якості.

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2015

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее