Подать объявление

Законопроект про заборону прийняття в експлуатацію будинків без пандусів: подробиці

Законопроект про заборону прийняття в експлуатацію будинків без пандусів: подробиці
У Верховній раді схвалили законопроект, який заборонить приймати в експлуатацію новобудови житлово-комунального та громадського призначення, якщо у них не дотримано вимог доступності.

Як стало відомо Domik.ua , 17 січня 2018 року проект закону №7370 «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (щодо посилення захисту осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при здійсненні містобудівної діяльності)» був рекомендований до прийняття Комітетом Верховної ради з питань будівництва, містобудування і ЖКГ.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе на своїй офіційній сторінці у Facebook .

Вказаний законопроект за умови прийняття заборонить приймати в експлуатацію в Україні нові збудовані об’єкти житлово-комунального та громадського призначення, якщо у них не буде характеристик доступності.

Читайте також: Незаконне будівництво по вулиці Мічуріна, 44 зупинено, - КМДА

«Сьогодні Будівельний комітет Верховної ради підтримав важливий законопроект №7370 щодо внесення змін у Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності» в частині створення безбар’єрного простору. З його прийняттям нові житлові будинки та громадські об’єкти мають будуватися з обов’язковим дотриманням вимог доступності, адже у разі невідповідності вимогам будівельних норм, стандартів і правил об’єкт не зможе бути прийнятий в експлуатацію», - написав Лев Парцхаладзе.

Законопроект №7370 передбачає:

- заборону на прийняття в експлуатацію об’єкта, якщо він не відповідає вимогам будівельних норм, державних стандартів і правилам щодо доступності для осіб із інвалідністю і маломобільних груп населення;

- встановлення пандусів, підйомників, платформ без оформлення документів на право власності чи користування земельною ділянкою. Ця норма була розроблена через відсутність засобів доступності у більшості будівель, зведених і прийнятих у експлуатацію до травня 2007 року. Добудові у них таких засобів, згідно з вимогами ДБН В.2.2-17:2006, перешкоджає недосконалість українського законодавства.

Справа у тому, що будівництво засобів доступності потребує використання земельної ділянки для їх розміщення. Діюча наразі в Україні процедура відведення ділянок землі для будівництва пандусів не стимулює забудовників робити це через складність, високу вартість процедури відведення навіть невеликої ділянки.

Читайте також: Кияни просять заборонити відкривати магазини у житлових будинках без згоди всіх власників квартир

Головна мета законопроекту №7370 — створення безперешкодного життєвого середовища для осіб із різними потребами та спрощення облаштування засобів доступності.

Раніше Лев Парцхаладзе заявляв, що законопроект про захист прав постраждалих вкладників у будівництво вирішить проблему довгобудів в Україні .

Обговорити розвиток будівництва в Україні та ситуацію на вітчизняному будівельному ринку можна на форумі новобудов міст України.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Подробнее