Подать объявление

Житомир отримав повноваження з будівельного контролю

Житомир отримав повноваження з будівельного контролю
21 листопада 2016 року нові містобудівні повноваження отримала громада Житомира.

Функції архітектурно-будівельного контролю були передані громаді міста у рамках децентралізації системи держархбудконтролю.

Акт прийому-передачі справ був підписаний головою Державної архітектурно-будівельної інспекції Олексієм Кудрявцевим та міським головою Житомира Сергієм Сухомлиним.

Domik.ua з'ясував, що Житомир став 14-м обласним центром, котрий отримав  функції держархбудконтролю. Тепер місцева влада зможе самостійно контролювати будівництво та здійснювати надання адміністративних послуг в будівельній сфері, що створює додаткові зручності для мешканців. Також це надасть можливості для залучення інвесторів у будівництво, та, відповідно, прискорить модернізацію соціальної, житлової та промислової інфраструктури міста.

«Житомир – це привабливий майданчик для реалізації масштабних інвестиційних проектів. Після деякого падіння показників у будівництві в минулих роках сьогодні у будівельній галузі міста спостерігається зростання. З отриманням повноважень держархбудконтролю Житомир матиме всі механізми, щоб вийти на новий рівень обсягів будівельних робіт», - підкреслив голова ДАБІ Олексій Кудрявцев.

Читайте також: Скільки дозвільних документів у сфері будівництва зареєстровано на Житомирщині з початку 2016 року

«У рамках децентралізації місцева влада самостійно реєструватиме й надаватиме дозвільні документи на будівництво об’єктів І-ІV категорій складності... Наше завдання – створити всі умови у спрощенні отримання дозволів для розвитку бізнесу та створенні нових робочих місць. У свою чергу, місцева громада напряму контролюватиме цей процес», – сказав він.

Domik.ua нагадує, що станом на листопад 2016 року 14 обласних міст отримали повноваження держархбудконтролю. Це: Київ, Одеса, Дніпро, Ужгород, Луцьк, Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Чернівці, Харків, Суми, Херсон, Маріуполь, Житомир.

Дізнатися більше про первинний ринок нерухомості регіону можна на форумі новобудов Житомира .

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее