Подать объявление

Мені наснився сон: один день із мого майбутнього життя в ЖК «Голосіївська долина»

Мені наснився сон: один день із мого майбутнього життя в ЖК «Голосіївська долина»
Власний дитсадок, парк через дорогу та панорамний ліфт до станції метро — уявляємо, як будуть жити мешканці «Голосіївської долини» в 2026 році.

У травні 2021 року на будмайданчику житлового комплексу «Голосіївська долина» тривають роботи з облаштування першого та другого будинків. Уже влітку забудовник «Строй Сіті Development Group» планує ввести в експлуатацію шість перших секцій, а восени — будинок № 1 цілком. Поки інвестори новобудови з нетерпінням чекають ключі від новеньких квартир, журналісти порталу Domik.ua уявили, яким буде їхнє життя в 2026 році — коли житловий комплекс «Голосіївська долина» буде повністю введений в експлуатацію.

Будівельні роботи на майданчику ЖК «Голосіївська долина» в квітні 2021 року

Читайте також: Переваги житлового комплексу «Голосіївська долина»

«Я став інвестором «Голосіївської долини» ще в ті часи, коли вона була «Парковою», а будував її великий і могутній «Укрбуд». На календарі був 2016 рік, я вдало продав двокімнатну «хрущовку» на Дарниці, яка залишилася нам із сестрою в спадок від далекої родички, і вирішив вкластися в новобудову. Після того як ми розділили гроші з сестрою, у мене залишилося на руках 700 тис. грн, за тодішнім курсом — близько $27 тис. На цю суму в той момент можна було купити двокімнатну в Софіївській Борщагівці або студію на Троєщині. А мені хотілося «двушку», та й щоб біля метро. Я перерив у мережі гектари інформації, але нічого підходящого не знайшов. Те, що мені подобалось, було не по кишені, а те, на що вистачало грошей, мені не подобалось. Коротше кажучи, у моїх можливостей з моїми бажаннями ніяк не виходив ідеальний метч.

І тут колега по роботі якось обмовився, що неподалік від нашого бізнес-центру почалося будівництво нового житлового комплексу. «Так там же поруч нічого немає, колишня промзона», — пирхнув мій напарник. «І аеропорт недалеко, літаки прямо над головою літатимуть», — підтримав інший колега. «Ну, друзі, на місці нашого Голосієво колись взагалі був дрімучий ліс, — посміхнувся шеф, приєднавшись до дискусії. — А щодо літаків ... Ви самі-то їх чуєте часто? А ми ще ближче до Жулян знаходимося». Поки вони сперечалися, я мовчки відкрив сайт проєкту, побачив прайс і вже наступного дня зранку був у відділі продажу. 

На старті будівництва вартість квадратного метра в ЖК «Голосіївська долина» була нижчою за середньоринкову на 35%

Читайте також: Житловий комплекс «Голосіївська долина»: огляд локації

Я вибрав двокімнатну квартиру в п'ятій секції площею 65 кв. м. Мені сподобалося планування: дві окремі кімнати, місце під гардеробну в передпокої, вихід на засклену лоджію зі спальні. Квартира коштувала 846 тис. грн. У разі повної оплати у відділі продажу пропонували discount 10%. Виходило 760 тис. грн — на 60 тис. грн більше, ніж у мене було. Але я не хотів втратити таку можливість, тому подзвонив сестрі з проханням позичити грошей. Наступного дня я підписав попередній договір. Залишалося тільки віддати сестрі борг, зібрати трохи на ремонт і дочекатися 2018 року — саме тоді забудовник обіцяв ввести в експлуатацію мій будинок. У той момент я навіть і не підозрював, що одного ранку відкрию інтернет і прочитаю, що корпорація «Укрбуд», як кажуть англійці, as dead as a dodo.

Звичайно, я переймався — адже вклав у цю квартиру всі гроші, що у мене були, і навіть трохи чужих. Разом із іншими інвесторами ми створили чат, де обмінювалися новинами і припущеннями. Я зрадів, коли дізнався, що наш житловий комплекс буде добудовувати харківський девелопер. У 2021 році я отримав ключі від своєї квартири, і вже чотири місяці по тому, закінчивши ремонт, відзначив новосілля.

Через зміну забудовника терміни здачі ЖК «Голосіївська долина» довелося перенести, але технічні характеристики проєкту практично не змінилися

Поки мій будинок будувався, я встиг обзавестися родиною та двома дітьми. Старшого сина звати Віталік — це дитина дружини від першого шлюбу, але я вважаю його своїм рідним. Наш молодший народився чотири роки тому, ми назвали його Іваном на честь мого батька. Віталік ходить до школи № 15, яка знаходиться в 20 хвилинах пішки від нашого будинку. Можна і під'їхати пару зупинок на маршрутці, якщо запізнюєшся. Школа класна: тут поглиблене вивчення англійської мови, і я як людина, що закінчила лінгвістичний, дуже підтримую студіювання мов. Також роблять акцент на фізичному вихованні дітей — щомісяця проводять різні спортивні змагання та турніри. Віталік грає за шкільну баскетбольну команду. У дворі він теж створив свій клуб, і майже щовечора вони з хлопцями грають на баскетбольному майданчику, що облаштований на території нашого комплексу.

Ранок нашої сім'ї зазвичай починається з того, що моя дружина Аліна бурчить на Маргошу, яка знову вирішила свої ранкові справи у вазоні з фікусом. Маргоша — це наша кішка, і вона принципово не визнає котячі лотки. Одразу після дружини прокидається Ваня. Ми з Віталіком лежебоки й спимо до тієї хвилини, допоки з кухні не починати спокусливо пахтіти підсмаженим беконом. Снідаємо ми за традицією всі разом. Потім старший син поспішає до школи, а молодший йде в дитячий садок. Він знаходиться прямо в нашому дворі — іноді ми відпускаємо Ваню самого та регочемо з Аліною біля вікна, спостерігаючи, з яким надсерйозним і незалежним виглядом малюк перетинає двір.

В окремій будівлі на території «Голосіївської долини» розміститься приватний дитячий садок

Аліна працює з дому: кілька років тому, ще під час першого карантину, вона перейшла на freelance, та так у ньому і залишилась. Я ж спускаюся на підземний паркінг за машиною. Рік тому ми купили електрокар — дуже економно і зручно в міських умовах. На підземному паркінгу нашого будинку передбачені місця з зарядною станцією для електромобілів, і я можу не турбуватися про підзарядку автівки. Просто підніс платіжну карту до терміналу — і розрахувався за спожиту електроенергію. Економія в порівнянні з бензиновими автомобілями надзвичайна, та й приємно робити свій посильний внесок у порятунок планети.

Офіс компанії з обслуговування побутової техніки, в якому я працюю технічним перекладачем, знаходиться в центрі, недалеко від палацу «Україна». Вранці без заторів я доїжджаю туди за 15 хвилин, а ось якщо місто стоїть, то стрибаю на метро. Таки чудово , що станція метро «Васильківська» знаходиться в 10 хвилинах пішки від нашого будинку. Якщо йти ліньки або погода несприятлива — можна піднятися на ліфті. Панорамна кабіна, виконана зі скла — найпопулярніше місце нашого комплексу. Діти обожнюють у ній кататися, а дівчата постійно роблять селфі. Ну а я використовую за призначенням: п'ять хвилин — і ти в підземці. 

На панорамному ліфті прямо з двору «Голосіївської долини» можна буде потрапити на вулицю «Васильківську» і до однойменної станції метро

Вечорами, завершивши всі свої справи, ми виходимо прогулятися у двір. Віталік відразу біжить на баскетбольний майданчик, Ваня — до своїх друзів на ігрову. Ми з дружиною прогулюється по алеях, обговорюємо день, що минув, і будуємо плани на майбутнє. Серед них — купівля квартири побільше, адже сини ростуть, їм потрібен privacy, особистий простір. Я б не хотів переїжджати з «Голосіївської долини», мені подобається тут. Поки комплекс будувався, місце було так собі, але зараз наш мікрорайон став класною локацією. Тут все під рукою: магазини, кафешки, банки і аптеки. На Сумській, у п'яти хвилинах ходьби від будинку, знаходиться парк, який пару років тому розчистили і облагородили. Якщо місцевий парк нам набридає, ми їдемо до Голосіївського або на ВДНГ. До обох цих локацій — усього одна станція метро. А адже деякі кияни витрачають по кілька годин на дорогу, щоб прогулятися тут у вихідний день.

Між будинками ЖК «Голосіївська долина» будуть розбиті ігрові, спортивні майданчики та зелені зони відпочинку

Читайте також: Оцінка законності ЖК «Голосіївська долина»: документи, факти, думка інвесторів

Вдосталь нагулявшись, ми вчотирьох повертаємося додому. Вечеряємо та вкладаємо дітей спати, а потмі виключаємо на кухні світло, відкриваємо пляшку сухого чилійського й сідаємо біля панорамного вікна. Ми живемо на 19-му поверсі, і вечірнє місто внизу — немов на долоні. Через дорогу від нас — приватний сектор, у будиночках світяться вікна, і всі вони здаються такими крихітними, а ми — великими. У такі моменти я розумію, що наш будинок — це місце сили. І як все-таки правильно я вчинив, що не піддався негативу колег і купив саме тут квартиру. Яким же гарним стало це місце, правда? А колись була похмура промислова зона. Але не дарма англійці кажуть: «Rome was not built in a day». І наш комплекс не одразу був таким класним, але зараз всім нам можна тільки позаздрити».

Поспілкуватися з реальними інвесторами новобудови, побачити фото з будмайданчика і висловити свою думку можна на форумі ЖК «Голосіївська долина».

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

5 комментариев
Petrovna• 
Красиво написано, но это гигантская махина над дорогой может сниться разве что в кошмарах((
0+6
Редактор Domik.ua• 
Petrovna, спасибо за ваше мнение! Возможно, вы поделитесь с нами тем, какие новостройки Голосеевского района считаете более удачным в плане архитектуры?
0+4
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Подробнее