Подать объявление

Питання продовження будівництва ЖК «Чарівне Місто» залежить від рішення суду

Питання продовження будівництва ЖК «Чарівне Місто» залежить від рішення суду
ЖК «Чарівне Місто» зводять у Дарницькому районі столиці за адресою: вулиця Бориспільська 18-26. До станції метро «Червоний хутір» усього 2 хв пішої ходи.

Як відомо, компанія «Укрбуд» у 2020 році заморозила свої проєкти та передала їх іншим будівельним компаніям. Відтак, житловий комплекс «Чарівне Місто» перейшов у власність холдингової компанії «Київміськбуд». Як стало відомо порталу Domik.ua, будівельні роботи на об’єкті тривають, але подальше питання зведення проєкту залежить від рішення Верховного Суду України, який відбудеться 25.02.2021.  

Передача прав на забудову від «Укрбуд» до «Київміськбуд»

На засіданні буде розглянуто скаргу Офісу Генерального прокурора на постанову Північного апеляційного господарського суду від 24.11.2020, якою визнано договір про будівництво комплексу дійсним та повністю відмовлено у задоволенні позову, поданого ще у 2017 році заступником Генерального прокурора – головним військовим прокурором до попереднього забудовника.

Апеляційна інстанція в першу чергу враховує права та інтереси інвесторів, які очікують на отримання  власного  житла. Суд взяв до уваги те, що у разі визнання договору про будівництво недійсним, додатковий договір щодо договору про будівництво ЖК «Чарівне Місто» також втратить свою силу, що призведе до зупинення будівельних робіт. 

Внаслідок  визнання недійсним  договору про будівництво призведе до того, що інвестори в принципі не матимуть права на отримання житла, в яке вклали власні гроші. Ані прокуратура, ані держава, у разі задоволення позову Верховним судом, не  гарантують інвесторам повернення сплачених грошових коштів, оскільки залучені фінанси було спрямовано на зведення комплексу. Жодних механізмів із компенсації чи добудови об’єкта наразі не існує, а мотиви таких дій прокуратури на сьогодні  невідомі.

Усі актуальні новини щодо  рішення суду і подальшої долі будівництва комплексу можна дізнаватися у відділі продажу за телефоном: + 38 (044) 299 87 87.

Також поспілкуватися з іншими інвесторами про цю ситуацію та дізнатися їхню думку можна на форумі ЖК «Чарівне Місто».

Новина від ПрАТ ХК «Київміськбуд»

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее