Подать объявление

П'ять обов'язкових складових ЖК бізнес-класу

П'ять обов'язкових складових ЖК бізнес-класу
Розбираємося на прикладі ЖК Creator City, як повинен виглядати проєкт новобудови бізнес-класу в 2021 році.

Содержание

Журналісти порталу Domik.ua вивчили новобудови бізнес-класу в столиці і виділили п'ять характеристик затребуваних інвесторами проєктів. Як теорія реалізується на практиці, розглядаємо на прикладі житлового комплексу Creator City від забудовника «Креатор-Буд» .

Які новобудови купували в 2020 році

У минулому році представники найбільших девелоперських компаній заявляли, що смаки інвесторів змінилися, і називали кілька трендів. Так, покупці стали більш вимогливими до житлових комплексів. На сьогодні недостатньо побудувати звичайний будинок із дитячим майданчиком у дворі. Інвесторів цікавлять багатофункціональні житлові комплекси з власною інфраструктурою, закритою територією та додатковими бонусами: наприклад, парком у дворі або зонами відпочинку на експлуатованому даху.

Зросли вимоги не лише до новобудов, але й до квартир. Ще в березні 2020 року найбільші українські компанії перевели більшість своїх співробітників на віддалений формат роботи. Після цього багато хто перестав сприймати свої квартири як місце виключно для сну. У 2021 році, на думку менеджерів компаній-забудовників, інвестори будуть обирати квартири більшої площі, зі зручним зонуванням або можливістю перепланування. Крім того, збільшилася кількість запитів на житло з балконами або терасами. Останні особливо затребувані в ЖК бізнес-класу.

Елемент № 1: оригінальний архітектурний концепт

Більшість українців зростали в типових панельних багатоповерхових будинках із однаковими дитячими майданчиками у дворах. Тому довгий час архітектура новобудови, в якій вони купували житло, була останнім пунктом у списку пріоритетів. У 2021 році все інакше: люди відвідали спальні райони Барселони та Нью-Йорка, Лондона і Антверпена. Розуміння того, як повинна виглядати сучасна житлова забудова, якісно трансформувалось.

У 20-х роках естетика новобудови стає конкурентною перевагою житлових комплексів. Будинок із оригінальним архітектурним концептом буде продаватися швидше й дорожче, ніж сусідній, однак побудований за типовим проєктом. Інвестори хочуть пишатися місцем, в якому живуть, і готові доплачувати за це.

Усі вісім будинків ЖК «Креатор Сіті» будуть об'єднані загальною концепцією, але відрізнятися за зовнішньою формою

Житловий комплекс Creator City створений за оригінальним архітектурним проєктом і обіцяє стати одним із найбільш упізнаваних об'єктів столичної Лук'янівки. Кожен із восьми будинків житлового комплексу задуманий особливої ​​форми: в одних будуть переважати чіткі лінії та прямі кути, в інших — плавні форми і заокруглені стіни. Щоб уникнути ефекту громіздкості , архітектори передбачили в Creator City великі площі скління — панорамні вікна та балконні огородження із загартованого скла. Відбиваючи сонячне світло, будинки будуть немов парити в повітрі.

Читайте також: Повний огляд житлового комплексу Creator City в інфографіках

Елемент № 2: розвинена інфраструктура ЖК

Новобудови, в яких поєднується житлова і комерційна нерухомість, почали з'являтися в Києві лише на початку 2000-х. З'ясувалося, що це дуже зручно, коли в магазин, кав'ярню чи аптеку можна спуститися в домашніх капцях. Інвестори охоче купували квартири в подібних комплексах, і забудовники продовжили розвивати цей формат. Так з'явилася концепція «міста в місті», яка об'єднує всю необхідну соціально-побутову інфраструктуру на території одного ЖК.

Весняний карантин 2020 року змусив усіх переглянути вимоги до навколишнього середовища. Інвестори, архітектори і забудовники дійшли того, що майбутнє міста — за компактними просторами, що виключають тривалі поїздки та зайві контакти з людьми. Так з'явився mixed-use девелопмент. Він передбачає забудову мегаполісів об'єктами, в яких одночасно розташовується житло, офіси, медичні установи, ритейл, парки і зони розваг. На mixed-use останні 10-15 років роблять ставку в світових столицях — Нью-Йорку, Токіо, Лондоні та інших містах. При цьому інфраструктура комплексів, створених за концепцією work-live-play, передбачає наявність не лише комерційної зони, а й дитячих садків, школи, спортивного стадіону, громадського простору для спілкування з сусідами. А торговельна частина — це не просто продуктові магазини біля будинку, а повноцінний шопінг-мол.

На перших поверхах ЖК «Креатор Сіті» відкриються офіси, магазини, ресторани, фітнес-центри і салони краси

Багатофункціональний житловий комплекс Creator City спроєктований за принципом «міста в місті» та буде поєднувати в собі три формата нерухомості: житлову, комерційну та офісну. На перших поверхах будинків розмістяться медичний центр, фітнес-клуб із басейном, супермаркет, дитячий садок, а також безліч магазинів і закладів громадського харчування. У стилобатах, що об'єднують будинки, можна буде орендувати або купити приміщення під офіс. На ділянці площею 2 га забудовник розіб'є паркову зону з ландшафтним дизайном і водоймою. Також тут облаштують дитячі майданчики з ігровими комплексами, бігові та прогулянкові доріжки, місця для вигулу домашніх улюбленців і спортивні зони.

Читайте також: Еволюція концепції «місто в місті» на прикладі ЖК Creator City

Елемент № 3: ​​зробити інженерні системи автономними

Буде зайвим ще раз нагадувати про те, в якому стані знаходяться київські інженерні мережі. Населення столиці в 3,7 млн ​​чоловік, більшість із яких проживають у багатоквартирних будинках, обслуговують три теплоелектроцентралі (ТЕЦ). Першу з них було запущено в 1936 році, другу — в 54-му, третю — в 71-му. ТЕЦ потребують ремонту і модернізації, оскільки їх технічне обладнання застаріло і не справляється із збільшеним навантаженням. У багатьох розвинених країнах — наприклад, Японії, Великобританії, Франції та Фінляндії — центрального опалення немає взагалі.

У 2021 році в 35% житлових комплексів Києва забудовники спроєктували автономне або індивідуальне опалення. У першому випадку у дворі або на даху новобудови облаштовують котельню. У другому — встановлюють у кожній квартирі газовий або електричний котел. За новими Містобудівними нормами, газові котли можна встановлювати в багатоквартирних будинках висотою до трьох поверхів, вище — тільки електричні. Основні переваги автономного та індивідуального опалення — можливість самостійно регулювати температуру та тривалість опалювального сезону, зрозуміле тарифоутворення й економія на комунальних платежах.

Опалення в новобудові «Креатор Сіті» буде автономним

Забудовник проєкту Creator City запланував автономне опалення житлового комплексу. Так, на даху будинків побудують котельні, які працюватимуть на газу. Для кожної квартири комплексу встановлять індивідуальні теплові лічильники, завдяки чому мешканці зможуть економити на комунальних платежах.

Крім того, в квартирах ЖК Creator City за бажанням інвестора забудовник може встановити систему кондиціонування і клімат-контролю від бренду LG. Вона буде працювати як на охолодження (до -25℃), так і на обігрів приміщення (до +48℃). Теплові насоси розмістять на даху будівель, щоб вони не псували зовнішній вигляд фасадів. Така система дозволить економити мешканцям до 40% на опаленні. Купівля та монтаж внутрішніх блоків клімат-контролю від LG обійдеться інвестору приблизно в ту ж суму, як і придбання кондиціонера китайського виробництва, запевняють у відділі продажу Creator City.

Читайте також: ЖК Creator City vs вторинка: порівняння квартир у Шевченківському районі

Елемент № 4: продумані планування

Роберт Стерн — американська легенда сучасної архітектури і декан Єльської архітектурної школи. Серед інших своїх робіт, він спроєктував президентський центр Джорджа Буша, житлові комплекси преміум-класу на Манхеттені, 162-метровий хмарочос Carpe Diem в Парижі. А ще Роберт Стерн відомий тим, що створює житлові будинки, починаючи з планувань, а не з фасаду. Цей факт свідчить про те, наскільки важливі продумані планування.

Ергономічне і комфортне планування квартири — значущий аспект вибору житла. Монолітно-каркасне будівництво набуло такого поширення тому, що мешканці таких будинків можуть самостійно робити перепланування. Здійснювати це дозволяє сама конструкція будинку: замість несучих стін там колони, а стінові прорізи з цегли або газоблоку легко можна розібрати.

Усе більшою популярністю користуються останнім часом квартири без внутрішніх перегородок. Забудовник лише виводить «мокрі точки», позначаючи місце санвузла та кухні. Решту планування житлового простору залишають на розсуд інвестора. Найчастіше квартири вільного планування пропонуються в житлових комплексах бізнес- і преміум-сегмента.

У ЖК «Креатор Сіті» представлено 97 видів планувань

До планувань квартир проєктувальники Creator City підійшли з особливою увагою. Усього на сайті житлового комплексу представлено 97 видів планувань — від маленьких студій (29,97 кв. м) до дворівневих квартир розміром із приватний будинок (211,58 кв. м). У передпокої передбачено місце для шафи-купе. Кухні-вітальні умовно розділені на зону приготування їжі та відпочинку. З квартир є вихід на балкон або відкриту терасу. Оскільки будинки зводяться за монолітно-каркасною технологією із стінами з цегли, міжкімнатні перегородки можна за бажання знести.

Читайте також: Мені наснився сон: один день із мого майбутнього життя в ЖК Creator City

Елемент № 5: адекватна цінова політика забудовника

Незважаючи на пандемію COVID-19 і її негативний вплив на економіку країни, ціни на нерухомість протягом 2020 року неухильно зростали. Так, у січні минулого року середня вартість квадратного метра становила 24 000 грн, а вже в грудні — 27 700 грн. Цю тенденцію підтверджують і дані Міністерства розвитку громад і територій за 2020 рік. За даними відомства, собівартість будівництва квадратного метра в Києві виросла на 5,25% в порівнянні з минулим роком і склала 15 465 грн/кв. м. І хоча собівартість будівництва не відображає ринкових цін на житло, цей показник служить маркером розвитку первинного ринку.

За рік ціни на новобудови виросли, а значить, забудовники не поспішали їх знижувати. Навіть незважаючи на той факт, що навесні 2020 року багато будмайданчиків виявились тимчасово заморожені. Така політика девелоперів змусила багатьох потенційних інвесторів відкласти питання купівлі житла.

Інвестором житлового комплексу бізнес-класу «Креатор Сіті» можна стати за мінімальну суму 1,075 млн грн

Середня ринкова вартість у новобудовах бізнес-класу в грудні 2020 року склала 41 700 грн/кв. м. Ціна квадратного метра в ЖК Creator City в січні 2021 року стартує від 28 200 грн. Найдоступніша квартира в новобудові на столичній Лук'янівці обійдеться інвестору в 1,075 млн грн. За ці гроші можна стати власником студії площею 29,97 кв. м, розташованої в другому будинку. Для порівняння: однокімнатна квартира 32 кв. м в розташованому в 150 м від Creator City житловому комплексі UNIT.Home коштує від 2,69 млн грн. Обидві новобудови належать до бізнес-класу.

Висновки

У 2021 році, в умовах триваючої економічної нестабільності, покупці неохоче розстаються з грошима — а це свідчить про те, що вони ще більш скрупульозно обиратимуть нерухомість. Щоб залишатися затребуваними, новобудови мають відповідати обов'язковим критеріям і пропонувати додаткові опції. Особливо це стосується житлових комплексів бізнес-класу, інвесторами яких стають найвибагливіші люди.

Дізнатися всю необхідну інформацію про проєкт та підключитися до обговорення можна на форумі ЖК «Креатор Сіті».

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

2 комментария
Оксана• 
Речь идет об одном и том же ЖК? Выглядит совершенно иначе: https://domik.ua/novosti/polnyj-obzor-zhilogo-kompleksa-creator-city-v-infografikax-n259674.html
0+0
Ирина• 
да. проект поменялся. Не факт, конечно, что еще пару раз не поменяют, но пока выглядит хорошо
0+1
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее