Подать объявление

Ціни на квартири у Чернівцях у січні

Ціни на квартири у Чернівцях у січні
У Чернівцях попит на житлову нерухомість у січні значно знизився.

Ріелтори зазначають, що житло не купують через курсові коливання. «Навіть потенційні покупці відтермінували придбання нерухомості», - розповів Domik.ua ріелтор АН «Ваш ковчег» Олег Глушман.

Читайте також: Тарифи на газ в Чернівцях у січні

Що обирають покупці

Вартість житла є головним критерієм вибору квартири, при цьому покупці не зважають на стан житла. «У першу чергу клієнти беруть до уваги ціну приміщення. Шукають житло у нормальному стані за невелику ціну», - зазначив ріелтор. Попитом користуються однокімнатні квартири та двокімнатні приміщення площею до 60 кв.м, також покупці цікавляться новобудовами у Чернівцях .

Житло на первинному ринку

Ріелтор зазначає, що у місті будується багато нових житлових будинків, і у січні спостерігається великий попит на квартири у новобудовах. «Клієнти інвестують кошти у будівництво на початкових етапах. Покупці ризикують, адже деякі будинки вводяться в експлуатацію із запізненням, проте довгобудів у місті немає», - зауважив Олег Глушман.

Більше про новобудови Чернівців та Чернівецької області читайте на форумі .

Читайте також: Будівельна афера в Чернівцях: скільки вкрали на зведенні молодіжного житлового комплексу

Житло на вторинному ринку

Нерухомість економ-класу

У Чернівцях найдешевші квартири пропонують у центрі міста. Так, однокімнатне житло можна купити за $17000. Низька вартість зумовлена невеликою площею та нестандартним плануванням помешкання. «У центрі міста багато старих будинків, проте квартири у таких приміщеннях користуються попитом. Вартість помешкання залежить від його площі та стану», - розповів ріелтор. За двокімнатне житло просять, у середньому, від $26000.

У прицентральних районах ціни на квартири економ-класу вищі, що зумовлено стандартним плануванням житла та більшими площами помешкань, порівняно з центром міста.

Локація

Однокімнатні квартири

Двокімнатні квартири

Трикімнатні квартири

Центр міста

від $17000

від $26000

від $38000

Прицентральні райони

$24000

$33000

$39000

Околиця міста

$21000

$30000

$35000

Читайте також: За скільки можна орендувати квартиру у Чернівцях

Нерухомість бізнес-класу

Однокімнатне житло сегменту «бізнес» коштує від $40000 у центрі міста, за двокімнатну квартиру просять від $60000. Ріелтор зазначив, що найвищі ціни на нерухомість зафіксовані на околиці міста: «В Чернівцях збудовано житловий комплекс «Оберіг» з гарною інфраструктурою. Тут облаштовані 2 школи, дитячий садочок, парк, ТРК, підземний паркінг, ресторан. Тому вартість житла у будинку висока — від $1000 за 1 кв.м», - зазначив ріелтор.

Локація

Однокімнатні квартири

Двокімнатні квартири

Трикімнатні квартири

Центр міста

$40000 -45000

$60000

$75000

Прицентральні райони

$46000

$72000

$90000

Околиця міста

$50000

$75000

$100000

Пропозиції ринку

Ми проаналізували базу актуальних оголошень продажу квартир і знайшли двокімнатне житло за $45000. Житло пропонується у Первомайському районі, площа помешкання — 53 кв. м.

У квартирі зроблено євроремонт, є індивідуальне опалення та підігрів підлоги. Квартира не кутова, розміщена на 9 поверсі 10-поверхівки.

Читайте також: На ринку нерухомості грядуть чергові законодавчі зміни

Тенденції ринку

У період з листопада 2015 року по січень 2016 року ціни на квартири у Чернівцях знизилися. «У середньому, щомісяця житло дешевшає на $1000. Власники не знімають об'єкти з продажу, ажде мають намір продатити нерухомість та змінити регіон проживання чи купити нову квартиру», - розповів ріелтор. За його словами, на ринку багато житла великої площі — деякі власники продають три- та чотирикімнатні квартирі, щоб придбати помешкання мешної площі.

Олег Глушман переконаний, що вартість житла буде знижуватися протягом 2016 року, а на стабілізацію цін можна очікувати не раніше 2017 року.

Автор: Наталія Куксенко, журналіст Domik.ua

© domik.ua, 2016

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее