Подать объявление

"Дніпровські вежі" нарешті добудують

"Дніпровські вежі" нарешті добудують
Найстаріший довгобуд Києва таки завершать. Ідеться про "Дніпровські вежі" на проспекті Ватутіна, які не можуть добудувати вже 11 років.

Про це повідомила прес-служба Внутрішніх військ МВС України. Новим замовником об'єкта, ймовірно, стане Київська міська адміністрація. Наразі ж очікують проведення повторної експертизи та коригування проекту. Без цього продовжити будівництво не можливо.

Найтриваліше будівництво в Києві - "Дніпровські вежі" - буде завершене. Частина квартир у комплексі належить військовослужбовцям. Інша ж - приватним особам. Нині чекають повторної експертизи, яка дозволить з'ясувати, кому з інвесторів скільки житла належить. До того ж треба визначити, в якому стані перебувають споруди. Після цього заплановане коригування проекту. Його мета: дізнатися, що треба добудувати, і кошторис робіт. На ці потреби підуть державні гроші.

"Більше 7 млн гривень, які необхідні для того, щоб здійснити корегування проекту. На сьогоднішній день вже готові документи, готове доручення прем'єр- міністра до Кабміну, щодо виділення цих коштів. Проводиться дуже ретельна робота, з приводу того, щоб функції замовника були передані Державній Київській адміністрації", - розповіла Світлана Павловська, керівник прес-служби Внутрішніх військ МВС України.

Найбільше часу забере експертиза технічного стану споруди. Кажуть у Державній будівельній інспекції. Будівлі мають понад 70 метрів заввишки і належать до експериментального зведення. Для таких споруд звичайні будівельні норми не діють. Тому експертиза може розтягнутися на кілька місяців. Хоча за належного фінансування цей процес легко прискорити. Наступні ж етапи за часом менш тривалі.

"Экспертиза проекта, комплексная, если будет проведена коректировка, там, в зависимости от сроков, но 45 дней на сегодняшний день - это предельный срок для проведения экспертизы. Нас уведомляют, о том, что они скорректировали и получили комплексную государственную экспертизу проекта, скорректированную имеется в виду. И строят дальше", - повідомив заступник начальника Інспекції Держархбудконтролю Олександр Пухной.

Тим часом приватні інвестори, які не мають стосунку до МВС, нарікають на бездіяльність. Мовляв: доручення глави уряду, яким він постановив вжити заходів для завершення споруди, і досі не виконане.

"Доручення нашого прем’єр-міністра Азарова не виконано. На 1 вересня всі повинні були надати уже чіткий перелік і погодження, це розпорядження Кабміну про виділення цих коштів ", - обурюється президент Асоціації приватних інвесторів та власників Тетяна Шальман.

Будівництво комплексу, що складається із шести хмарочосів, розпочали 1999 року. Замовником тоді виступило Головне управління внутрішніх військ МВС, інвестувавши близько 130 мільйонів гривень. Воно мало одержати понад 400 квартир у комплексі та виділити їх військовослужбовцям. Пізніше МВС передало функції замовника концерну "Укріндустрія", який залучив приватного генпідрядника. У жовтні 2005-го спорудження "Дніпровських веж" повністю припинили. Зараз житлова частина готова на 60%. Повідомляє телеканал UBR.

Александр Мельников  

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

4 комментария
Олег• 
2020 рік, президент Зеленський, а Дніпровські вежі досі недобудовані
-1+0
Юрий• 
К сожалению, там все плохо. Экспертиза (их было несколько) показала, что достроить их практически нереально. Ветер, жара, дожди, мороз сделали свое дело и металлоконструкции внутри открытых стыков очень сильно пострадали от ржавчины. Дешевле, буквально, снести и построить все заново, но на это нет денег у гос-ва, т.к. большинство военных квартиры там получали буквально нашару и люди не собираются ничего доплачивать. Никто из специалистов не хочет подписываться под такой стройкой, когда все может рухнуть после достройки, вот и стоит оно как и стояло 15 лет назад.
-1+2
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Подробнее